Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Primarius doc.dr. Salihović Habiba, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo

16.06.2008. 14:03 / Izvor: eKapija.ba

Dr. Salihović Habiba, specijalista medicine rada, sa postdiplomskim iz oblasti socijalne medicine - organizacije zdravstva, magistar i doktor nauka iz oblasti javnog zdravstva, zaposlenik je Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo od 1972. godine.

Tokom svog rada prošla je sve faze reorganizacije i stasanja Zavoda do respektabilne institucije javnog zdravstva i u njima je aktivno učestvovala. Tokom svog dosadašnjeg rada radila je na organizaciji i ekonomici zdravstva, zdravstvenoj statistici i informatici, zdravstvenom odgoju i promociji zdravlja, edukaciji i doedukaciji zdravstvenih kadrova, učestvovala kao lokalni ekspert u više projekata i u donošenju dokumenata bitnih za funkcionisanje zdravstvene djelatnosti na Kantonu Sarajevo.

Autor je jedne stručne knjige oko sedamdesetak stručnih radova. 2003 godine birana je za docenta na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na katedri medicine rada, a redovni je predavač na Visokoj zdravstvenoj školi Univerziteta u Sarajevu.

Dugi niz godina (od 1980.g) rukovodi službom socijalne medicine, organizacije zdravstva i zdravstvene informatike, a od januara 2002. godine izabrana je za direktoricu Zavoda.

napomena: tekst & foto Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti