Nedim Vilogorac, izvršni direktor za korporativne finansije i komunikaciju 'Bosnalijeka'

Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Nedim Vilogorac, izvršni direktor za korporativne finansije i komunikaciju "Bosnalijeka"

25.01.2010. 15:36 / Izvor: eKapija.ba

Nedim Vilogorac je rođen u Mostaru 1980. godine. Na Univerzitetu u Vermontu (SAD) diplomirao je ekonomiju 2001. godine. Aktivno govori engleski i francuski jezik. U Bosnalijeku je zaposlen od 2002. godine na projektu uvođenja Odjela plan i analiza, koji je sponzorisala Međunarodna Finansijska Korporacija (IFC), članica Svjetske banke i jedan od vodećih dioničara Bosnalijeka.

Nakon toga angažovan je u sektoru Strateški marketing na razvoju poslovanja. Za direktora sektora Interna revizija i odnosi s investitorima, imenovan je 2007. godine. Svojim angažmanom dao je značajan doprinos Kompaniji na uvođenju međunarodnih praksi korporativnog upravljanja i transparentnosti u poslovanju.

Finansijske i poslovne rezultate Kompanije predstavljao je na regionalnim i međunarodnim konferencijama. Bio je nadležan za promjenu dizajna godišnjeg izvještaja, namijenjenog potrebama finansijskih tržišta, trenutnih i potencijalnih partnera.

Uspješno je upravljao odnosima Bosnalijeka sa IFC - om.

2009. godine imenovan je za izvršnog direktora korporativnih finansija i komunikacija.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti