Admir Kapo, direktor Udruženja Kupujmo/koristimo domaće: Čovjek je predodređen za sve - samo je važno koliko će tome posvetiti pažnje, truda, vremena i energije

05.01.2009. 12:34 / Izvor: eKapija.ba
Admir Kapo, direktor Udruženja Kupujmo/koristimo domaće: Čovjek je predodređen za sve - samo je važno koliko će tome posvetiti pažnje, truda, vremena i energije

Admir Kapo je rođen u aprilu 1975. godine u Sarajevu. Njegovo porijeklo vezano je za Goražde, gdje su rođeni njegovi roditelji, tako da i Goražde smatra svojim drugim gradom.

"Djetinjstvo sam proveo u jednoj od sarajevskih mahala, živjeli smo u Hrasnom i mogu reći da je moje djetinjstvo proteklo bolje nego što to imaju današnje generacije. Osnovnu školu sam završio u Hrasnom, škola Ivan Goran Kovačić, srednja škola je bila Tehnička i 1992. sam završio srednje obrazovanje. Nakon rata sam upisao Fakultet političkih nauka, a 2005. godine i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja. Trenutno sam na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu", ispričao je Kapo crtice svog djetinjstva i školovanja za eKapija.ba.

Kao dijete je, kaže, bio član KUD-a 27. Juli. Igrao je folklor i to mu je bila jedna od glavnih aktivnosti u ranom djetinjstvu. Osim toga, trenirao je fudbal u FK Željezničar.

Kada je u pitanju karijera, njegovi radni dani počinju 1. marta 1996. godine, kada počinje raditi u listu Dnevni Avaz kao sportski novinar.

"Nakon četiri mjeseca prelazim na tadašnju BH televiziju, redakcija sportskog programa i tu radim do oktobra 1998. Od novembra 1998. do avgusta 1999. radim na TV SA, a onda prelazim na tadašnji radio FERN i ostajem do 2001. Moje daljne aktivnosti vezane su za FK Željezničar gdje sam radio kao portparol kluba i nakon fudbala bio sam novinar BH Radija 1. Uporedo sa ovim poslovima radio sam kao saradnik za časopise Sportska piramida, Blic, Sport, BH fudbal, Radio Stari Grad, BRTV kao i za karate klub Bosna", kaže Admir.

Početkom 2002. godine formira sa prijateljima privatnu građevinsku firmu, od 2003. bio sam direktor jednog manjeg hotela u Sarajevu, a od 2005. radi na projektu Kupujmo domaće. Edukacija je, kaže, jako bitna, te je stoga i sam danas student . Smatra da je potrebno imati cjeloživotno obrazovanje, jer društvo brzo napreduje i moramo brže trčati da bi ostali na istom mjestu.

"Ono što sam nakon rata silno želio jeste da dam doprinos u ekonomskom razvoju zemlje. Ta želja da se standard naših građana popravlja postepeno se i ostvaruje kroz projekat Kupujmo domaće.

Projekat Kupujmo domaće je sam po sebi kapitalan za BiH. Ekonomska bitka će trajati do sudnjeg dana. Naša želja je da se projekt širi i donosi korist našim firmama a to će samo po sebi rezultirati bolji standard naših građana. Jako je bitno da što veći broj građana u praksi a ne deklarativnoi podrži ovaj projekt", naglašava Kapo.

Od stranih jezika govori Engleski jezik, čiji kurs pohađa, a ima želju da savlada i Arapski.

Mišljenja je da je čovjek predodređen za sve samo je važno koliko će tome posvetiti pažnje, truda, vremena i energije. Sve što želi čovjek može ostvariti, ali iza svake vještine i specijalnosti mora stajati ogroman trud.

Hobi mu je čitanje dobrih knjiga, šetnja u prirodi, sudjelovanje u progresivnim projektima. Slabe tačke su mu sugrađani koji su u teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji i trenutno ne postojanje normi vrijednosti u bh. društvu. Jedna opšta nekultura, neodgoj, posebno mladih generacija i zamjena teza koje dominiraju u našem društvu.

Vjera u Univerzalnu silu i ponašanje u svakoj situaciji prema Zakonima i pravilima koje je uspostavila Univerzalna sila, je životna i poslovna filozofija ovog mladog čovjeka.

Kada je u pitanju porodica, Kapo kaže da je trenutno u fazi čekanja prinove.

"To je novost u mom životu gdje neću smjeti praviti greške. Moja porodica je na prvom mjestu, jer želim da budemo porodica koja će ljudima biti od koristi i da prvenstveno dragi Bog bude zadovoljan sa nama", ističe naš sagovornik.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti