Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Radivoje Bratić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske

31.05.2007. 16:30 / Izvor: Vlada RS

Rođen je 16.9.1952. godine u Nevesinju. Diplomirani inženjer građevinarstva. Magistarski rad uradio je iz oblasti: „Hidrotehničkih melioracija“, a doktorat iz oblasti: „Vodoprivrednih sistema“.
Od 1993. godine, sa porodicom živi u Trebinju.
Do aprila mjeseca, 1992. godine radio je u Zavodu za vodoprivredu i na Građevinskom fakultetu u Sarajevu.
Bio je zaposlen u Direkciji za vode Republike Srpske u Bijeljini, a potom u Zavodu za vodoprivredu Republike Srpske.
U periodu od 1994-2002. godine, bio je angažoan na Višoj tehničkoj školi u Užicu i na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjoj Luci, od njegovog osnivanja, pa sve do danas.
Objavio je značajan broj stručnih i naučnih radova iz oblasti korišćenja vodnih snaga, hidrotehničkih melioracija, vodoprivrednih sistema i upravljanja vodama.


Nosilac izrade značajnih strateških dokumenata; „Vodoprivredna osnova sliva rijeke Vrbas“, „Okvirni plan razvoja vodoprivrede Republike Srpske“, „Mogućnosti navodnjavanja poljoprivrednih površina Republike Srpske“, „Mogućnosti navodnjavanja srednjih i donjih horizonata Trebišnjice i Dubravske visoravni“, „Plan ispunjavanja obaveza Bosne i Hercegovine, prema Dunavskoj konvenciji“, „Plan upravljanja eko-sistemom slivova Neretve i Trebišnjice“, i drugih.
Član je svih značajnih komisija iz oblasti voda.
Oženjen, otac dvije kćerke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti