Rado Savić: Čovjek koji je Lopare digao na noge

06.01.2012. 12:30 / Izvor: eKapija.ba
Rado Savić: Čovjek koji je Lopare digao na noge

Rado Savić, ginekolog po profesiji, sadašnji načelnik Opštine Lopare jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti da zaista voli svoj kraj te da je zbog neopisive ljubavi prema Majevici žrtvovao vlastitu karijeru koju je mogao nastaviti na jednoj od najprestižnijih klinika u Švicarskoj.

Roditelji koji već 30 godina žive u Švicarskoj bili su razočarani, kada je odlučio da nakon završenog Medicinskog fakulteta u Beogradu prihvati poslovnu ponudu u Domu zdravlja Lopare, a kasnije i funkciju načelnika Opštine. No, međutim nakon tri godine Savić je sve sredio, roditelje je vratio u rodni kraj i 2002. godine odjavio prebivalište u Bazelu o kojem su mnogi sanjali.

Politika: Recept uspjeha

Nije mu dugo trebalo, pronašao je recept kako pomoći svojim sugrađanima. Uključio se u politiku. 2004. godine postao je odbornik u Skupštini opštine, a 2006. godine poslanik.

Pametnim potezima brzo je pobrao simpatije sugrađana, koji danas kažu kako su od 2006. godine Lopare stale na noge i život je počeo da se vraća. Počela je realizacija mnogih projekata o kojim su do tada mnogi mogli samo da sanjanju.

2008. godine, Savić zauzima poslaničku fotelju u NS RS. Vrlo brzo fotelju koja je donosila ogromne prihode mijenja za fotelju načelnika opštine, gde su ga čekali samo problemi. Međutim, Savić je to vidio kao jedini ispravni put zahvaljujući kojem može uticati na popravljanje privrednog ambijenta u opštini.

Pariške dame u "Kristin modu"

Alarmirao je dijasporu da pomogne ovome kraju, formiran je Fonda za razvoj Lopara, koji bi trebao pomoći u zapošljavanju građana koji se nalaze na birou za zapošljavanje.

Recept za uspjeh nije težak, samo treba slijediti svoje želje u čemu je najbolji primjer ovaj čovjek, zahvaljujući kojem Lopare danas imaju bolje puteve, bolju administraciju, zdravstvo, privredu... Dobar primjer njegovog truda svakako je i konfekcija "Kristin mod", nekadašnja Vezionica, čije modele danas nose pariške dame.

Zahvaljujući dobroj organizaciji Savić je uspješan u svim sferama života. Dobar je prijatelj, šef, suprug, sin, otac...

Iz biografije

Rado Savić, načelnik Opštine Lopare rođen je 27. januara 1975. godine u Loparama. Diplomirao je 2001. godine na medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je 2008. godine za Dom zdravlja Lopare specijalizirao ginekologiju, gdje je radio od 2002. godine kao doktor medicine.

Član je Srpske demokratske stranke od 2004. godine. Na lokalnim izborima iste godine izabran je za odbornika u SO-e Lopare sve do 2006. godine kada je na opštim izborima kao kandidat SDS-a izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Član je glavnog odbora Srpske demokratske stranke i predsednik Opštinskog odbora SDS-a Lopare. Na lokalnim izborima održanim 2008. godine izabran je za načelnika opštine Lopare.

Govori njemački jezik. Oženjen je i otac jednog djeteta. (vesti, ekapija)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti