Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Radovan Bajić, direktor NLB Razvojne banke a.d. Banja Luka i predsjednik Udruženja banaka BiH

25.12.2009. 10:27 / Izvor: eKapija.ba

Radovan Bajić, direktor NLB Razvojne banke a.d. Banja Luka i predsjednik Udruženja banaka BiH je rođen 1957. godine u Kotor Varoši. Srednju školu je završio u Banjoj Luci, a na Ekonomskom fakultetu u Beogradu je diplomirao 1980. godine.

Od 1980.- 1996. godine radio je kao srednjoškolski profesor, direktor OUR-a "Elektro pokretači" Banja Luka, sekretar za privredu i potpredsjednik Izvršnog odobra Opštine Banja Luka.

Godine 1996. Radovan biva imenovan za direktora Filijale Vojvođanske banke a.d. Novi Sad u Banjoj Luci.

1998. godine imenovan je za direktora VB banke a.d. Banja Luka, koja je od 2001. godine poslovala pod imenom LHB banka a.d. Banja Luka i bila članica LHB Internationale Handelsbank AG Frankfurt, čiji je većinski vlasnik Nova Ljubljanska banka d.d. Ljubljana.

LHB banci a.d. Banja Luka 2006. godine je pripojena Razvojna banka jugoistočne Evrope a.d. Banja Luka i izvršena je promjena naziva u NLB Razvojna banka a.d. Banja Luka.

Za direktora banke i predsjednika Uprave Radovan Bajić je ponovno imenovan 2006. godine.

Od osnivanja do danas NLB Razvojna banka je imala pozitivno poslovanje i svake godine bila jedna od najboljih banaka Republike Srpske.

Banka je jedna od najuspješnijih banaka u Bosni i Hercegovini, kao i u NLB Grupi, a za ostvarene rezultate i lični doprinos razvoju banke Bajić je dobijao i javna priznanja od Uprave Nove Ljubljanske banke d.d. Ljubljana, Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Svjetske banke i drugih institucija.

Radovan trenutno živi u Banjoj Luci sa suprugom i troje djece.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti