Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Rizah Avdić, predsjedavajući OV Općine Stari Grad: Autor mnogih naučnih radova u oblasti veterinarske medicine

27.07.2009. 16:48 / Izvor: eKapija.ba

Prof. dr sc. Rizah Avdić rođen je 1962. godine u Sarajevu. U zvanju je profesor doktor veterinarskih nauka. Profesor na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Stručno se usavršavao u Turskoj (Ankara) i Egiptu (Kairo). Autor i koautor 53 naučna rada u oblasti veterinarske medicine, dvije skripte, univerzitetskog udžbenika i više projektnih zadataka.

Prof. dr. Avdić je član Udruženja veterinara BiH, Udruženja anatoma BiH, Svjetskog udruženja morfologa, Evropske asocijacije veterinara i Bosanske islamske medicinske asocijacije (BIMA) te redakcionog odbora časopisa za studente Veterinarske medicine "Veterinar", Predsjednik je Udruženja veterinara sarajevskog Kantona. On je, takođe, član i Veterinarske komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Aktivno učestvuje u radu međunarodnih kongresa u BiH, Italiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Tunisu. Tokom agresije na BiH bio je u radnoj obavezi na funkciji načelnika veterinarske inspekcije grada Sarajeva i vršio veterinarsko-inspekcijski nadzor namirnica u Prvom korpusu OS Armije BiH. Dobitnik je brojnih domaćih i inostranih priznanja i nagrada.

Prof. dr Rizah Avdić je čovjek iz naroda, zavidnih moralnih kvaliteta, prepoznatljive čestitosti i blage naravi. Predan je naučnom radu, a u okviru nastavnog procese najbolje se osjeća u okruženju studenata i sa njima najviše voli surađivati. U komunikaciji s ljudima strpljiv je i korektan, sasluša sagovornika i razumije njegove potrebe.

(Napomena: Tekst je u potpunosti preuzet sa internet stranice Općine Stari Grad Sarajevo)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti