Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Safudin Čengić, generalni direktor Centrotrans Eurolinesa

30.12.2009. 10:55 / Izvor: eKapija.ba

Čengić Safudin rođen je 1957. godine. Srednju školu i fakultet završio je u Sarajevu. Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

U svom dosadašnjem profesionalnom angažmanu Čengić je najvećim dijelom bio angažiran u kompaniji Centrotrans. Od 1981. godine radi u Centrotransu, uglavnom na rukovodnim poslovima. Od 2002. godine obnašao je funkciju izvršnog direktora kompanije.

Više puta je nagrađivan za svoj kreativni rad. U dosadašnjem radu dodjeljena mu je Šestoaprilska plaketa Grada Sarajeva, Zlatna plaketa Internacionalne lige humanista, a 2006. godine izabran je za Menadžera godine u BiH, te mnoga druga priznanja.

Aktivan je član komorskih udruženja. Trenutno obnaša funkcije predsjednika Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i potpredsjednika Udruženja prijevoznika BiH.

Odlukom Nadzornog odbora, od početka naredne godine, odnosno od 01. jenuara 2010. godine, Čengić Safudin, magistar ekonomskih nauka, imenovan je za novog generalnog direktora kompanije Centrotrans Eurolines Sarajevo.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti