Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Salih Musić, Corporate Communications Manager BBI Real Estatea: Mediji umjesto sudnice

29.10.2010. 09:48 Izvor: / eKapija.ba

Njegova prvobitna želja je bila raditi kao advokat, zastupati ljude u sudnici, boriti se za prava ugroženih... Međutim, dolaskom na Pravni fakultet i uvidom u način rada naših sudova i advokata, a budući da je u isto vrijeme radio u medijima i sektoru korporativnih komunikacija, shvatio je da posao pravnika nije oblast u kojoj bi želio provesti ostatak svog života.

Ovako objašnjava razloge odabira svog vrhunskog obrazovanja Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija kompanije BBI Real Estatea. Rođen je 9.1.1983. godine u Sarajevu, a po zanimanju je Novinar – poslovne komunikacije.

"Odlučio sam upisati Poslovne komunikacije jer sam prepoznao taj sektor kao mjesto u kojem mogu graditi svoju buduću karijeru. I na kraju sam to i završio. Kao nadogradnju završio sam i PR školu PUBLIKUM koju vodi Mediacentar i Centar za strateško komuniciranje iz Londona", priča nam Salih.

Također, posjeduje certifikat PR school Publikum by Mediacentar & Centre for Strategic Communication London.

Od stanih jezika tečno govori engleski jezik, te francuski pasivno.

Naravno, Salih planira svoje usavršavanje i trenutno radi na pripremi za realizaciju magisterija na jednom od boljih evropskih univerziteta.

Njegova profesionalna karijera je već sada bogata odgovornim radnim pozicijama.

Svoju karijeru započeo je u maju 2001. godine na Javnom RTV servisu BiH gdje je radio kao voditelj na Radiju Federacije, i TV voditelj programa ZA I PROTIV i EUROKVIZ. Uporedo sa tim, radio je kao PR Manager & Information Service Program Coordinator na Zajedničkom omladinskom programu Soros Fondacije – Omladinska informativna agencija BiH.

U oktobru 2004. godine prelazi na TV HAYAT na poziciju urednika jutarnjeg programa. Nakon odlaska s Hayata 2006. godine karijeru nastavlja kao urednik i voditelj jutarnjeg programa Radija Kameleon. Bio je odgovoran i za produkciju i uređivanje specijalnog TV programa o izborima 2006. godine.

Na Kameleonu ostaje do 2007. godine, te u maju iste godine prelazi u Centru za istraživačko novinarstvo. Tamo je radio istraživanja i izvještavanje o korupciji i kriminalu, te PR aktivnosti za članke.

I 2008. godinu je obilježio novim radnim mjestima. U januaru počinje raditi kao Promotion & Fundraising Specialist u sarajevskom Mediacentru, a polovinom godine prelazi na poziciju Education Programs Manager u Agenciji Prime Communications.

U Prime-u je radio na koordinaciji edukativnih programa kao što su Korporativno upravljanje, Business Educa – škola novinarskog izvještavanja o ekonomiji, konferencija Sarajevo PR Open, marketing I fundraising projekata, PR, predavač – Novi mediji.

Najzad, od decembra 2008. godine radi u BBI Real Estate na poziciji Corporate Communications Manager gdje obavlja marketinške i PR aktivnosti BBI Centra.

Kao hobi izdvaja Graphic Design, tako da se u slobodno vrijeme bavi izradom dizajna promotivnih materijala, te vizualnih komunikacija objekata.

Na pitanje o sportu i nekim mladalačkim iluzijama Salih odgovara da mu je jedino žao što se nije profesionalno bavio odbojkom, već samo amaterski.

Njegova životna, ali i poslovna filozofija su Radom i poštovanjem do uspjeha.

Svoju porodicu nije još zasnovao, ali kako kaže, prema porodici u kojoj je odrastao gaji veliko poštovanje, posebno prema roditeljima koji su za vrijeme svog životnog vijeka uradili mnogo iz svoje perspektive.

LIČNA KARTA:

U autu slušam: Ovisno od situacije skoro svi žanrovi se zavrte u jednoj godini

Najviše me može nasmijati: Kvalitetna dosjetka i reakcija na nastalu situaciju

Najveći izazov: Osnovati vlastitu firmu

Najdraže putovanje: Grčka

Najdraža knjiga: Emocionalna inteligencija

Neostvarena želja: Street dance

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti