Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH - Novinarstvo je moja najveća profesionalna ljubav

07.04.2010. 15:34 / Izvor: eKapija.ba
Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH - Novinarstvo je moja najveća profesionalna ljubav

Iako ima samo trideset godina Sanela Dujković, glasnogovornica Državne granične policije iza sebe ima bogatu radnu biografiju.

Paralelno sa finaliziranjem studija žurnalistike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Sanela je radila honorarno kao operativac u marketingu u Coca- Cola Beverages BiH, te kao jedan od najplaćenijih bh. modela.

Od 2000. godine Sanela Dujković počinje raditi poslove iz domena novinarske profesije, počevši sa novinarskim angažmanom na Jutarnjem programu FTV-a. Ubrzo nakon emitiranja njenih prvih autorskih reportaža i priloga, ona počinje voditi jutarnji program i sekvence emisije Peti element koja se na FTV-u emitirala petkom u poslijepodnevnim satima.

Nakon nekoliko godina angažmana na FTV-u, 2004. godine, Sanela prelazi na Pink BH gdje je vodila i uređivala emisiju Bez obaveza. Šira javnost je još više upoznaje kroz angažman na TV Hayat-u, u sklopu kojeg je uspješno realizirala 120 Sanela Talk Show emisija, koje su se emitirale radnim danima u poslijepodnevnim satima.

U međuvremenu Sanela je pisala reportaže i intervjue za bh. magazine: Why Not i Fashion, kao i hrvatski Smart. Na poziv menadžmenta TV Hayat, a u skladu sa njenim profesionalnim razvojem, Sanela Dujković 2006. godine postaje PR menadžer ove televizijske kuće i njene muzičke produkcije. Pored redovnih obaveza u sklopu svog PR angažmana, ona je uspješno realizirala čitav niz specijalnih projekata među kojima su i slavni koncerti Tonija Cetinskog i Željka Joksimovića u Zetri.

Kroz kasnije brojne honorarne angažmane Sanela Dujković je radila i odnose s javnošću brojnih regionalnih muzičkih zvijezda, kao i komercijalnih klijenata, od 2007. do 2008. godine bila je PR menadžer TVSA.

Od 16. marta 2009. godine Sanela Dujković je imenovana za glasnogovornicu Granične policije BiH, u kojoj radi i danas.

Sanela dan počinje ranim buđenjem sa sinom Makom, nakon čega se sprema i odlazi na posao, gdje najprije pregleda hitne izvještaje o događanjima na granici i u graničnom pojasu.

"Biti komunikolog u policijskoj agenciji predstavlja zahtjevan, dinamičan i nerijetko stresan posao. No, činjenica je da ja uživam u svome poslu i radnom okruženju, jer inače ne bih bila ovdje gdje jesam", kaže Sanela, naglašavajući kako je novinarstvo ostalo najveća profesionalna ljubav.

Iako, je njena radna biografija na zavidnom nivou, Sanela kaže da još uvijek nema najznačajnijih perioda u karijeri, te da predpostavlja da oni tek dolaze.

Njen prioritet u životu je porodica, a sve ostale vanposlovne obaveze Sanela obavlja u skladu sa mogućnostima.

"Stabilan privatni život, volja za nepretkom, kontinuirano ulaganje u sebe i samoanaliza", kaže Sanela stub su njenog uspjeha, dodajući kako je njena životna filozofija da uvijek može bolje.

Između porodice i posla, bira porodicu sa kojom najradije provodi slobodno vrijeme šetajući prirodom.

U automobilu najradije sluša Celine Dion, George Michaela, Tinu Turner, domaći rock sedamdesetih i osamdesetih.

Od omiljenih knjiga izdvaja Lovac na zmajeve Khaleda Hosseinija i Modru rijeku Maka Dizdara.

Na vodećim pozicijama, Sanela više cijeni uspješne poslovne žene, naglašavajući, kako joj je žao što ih u Bosni i Hercegovini nema više u vrhu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti