Sanela Prašović-Gadžo, novinarka: Nemam vremena za depresiju - to je luksuz

30.09.2013. 11:10 / Izvor: zenskiportal.ba
Sanela Prašović-Gadžo, novinarka: Nemam vremena za depresiju - to je luksuz

Sanela Prašović – Gadžo, novinarka pred kojom gosti skidaju sve maske. U intervjuu za Ženski portal otkriva na šta je najviše ponosna u svojoj karijeri i koji je gost u njoj izazvao posebne emocije.

Sanela Prašović – Gadžo, novinarka pred kojom gosti skidaju sve maske. U intervjuu za Ženski portal otkriva na šta je najviše ponosna u svojoj karijeri i koji je gost u njoj izazvao posebne emocije. Razgovarali smo i o malim ženskim ritualima, ključu koji otvara vrata sretnog i uspješnog braka, a priznala nam je i čiji potpis na odjeći najviše voli...

Kakav je osjećaj kada Vaš intervju prenesu vodeći svjetski mediji?

- Sjajan! To je nešto što kada se dešava nisi svjestan veličine dogadjaja, a kada prođe euforija i dva dana poslije sagledaš sve, eh onda vidiš da si napravio baš veliku medijsku priču. Sretna sam što su moj intervju sa predsjednikom Republike Srbije, Tomislavom Nikolićem, prenijeli svi vodeći mediji u svijetu. I sada ponekad gledam sve te objave, a najviše sam bila ponosna na ugovor potpisan sa CNN-om.

Na šta ste u karijeri najviše ponosni?

- Pa definitivno na to što sam smogla snagu i volju da se vratim na male ekrane. Dugo sam dvojila oko toga, jer sam imala određeni mir, ali na nagovor prijatelja sam pristala. Uspjeh koji bilježi serijal od samog početka emitovanja pa, recimo, preko odličnih emisija sa predsjednikom Srbije i Edinom Džekom, to je nešto što me trenutno baš čini ponosnom.

Privatno ste vrlo topla i emotivna osoba. Vrijedna svake pohvale je Vaša namjera da pomognete kolegi Adnanu Fazlagiću. 

- Hvala Vam na tome. Da, nikada me nije bilo stid niti sram pokazati emocije. A uvijek ću pomoći osobama kojima je to potrebno. Sada je to jedini put bilo javno, a inače to redovno činim tajno. To je za mene smisao života. Jer, šta nas drugo čini ljudima? Oglušiti se o nečije pozive za pomoć nije ljudski.

Svi možemo dati doprinos da svijet u kojem živimo učinimo ljepšim. Da li Vam je srce bilo puno kada ste vidjeli koliko pojedinaca i kompanija želi da bude dio aukcije na kojoj je bio ponuđen dres sa potpisom Edina Džeke?

- Pa mi smo primili, mislim, oko sto licitiranih ponuda od osoba, te tek manje od 10 od kompanija. Presretna sam što su Bajra i Violeta otkupile dres i loptu i što je ponuđeni iznos bio značajan. Naravno, zahvalna sam beskrajno i Edinu koji je sa mnom ušao spremno u tu humanu priču.

Da li Vam se događalo da Vas gost rastuži, izazove emociju u Vama?

- Pa recimo oči su mi bile pune suza kada se Nikolić izvinjavao, jer mi je to mnogo značilo da čujem od njega. Teško mi je bilo i citiranje izjave od oca Mirze Teletovića u kojoj on opisuje svoj rastanak sa Mirzom u Tuzli.

Kakva su interesovanja Vaše djece? Da li će krenuti Vašim stopama?

- Eh, mislim da neće. Djecu moj posao uopće ne zanima, ali još uvijek se borim sa Lanom da prihvati neki savjet. To su te godine, ona ima 18.

Da li biste rekli za sebe da ste stroga ili popustljiva mama?

- Znam ja biti i stroga, ali sam najčešće veoma popustljiva. Sa djecom sam izgradila i prijateljski, i odnos poštovanja. Kad ne ide prijateljski onda malo “zategnem”.

Da li je teško biti majka u vremenu kada je potpuno izvrnut sistem vrijednost, cijeni se novac, moć i površnost?

- Vrijednosti su pogrešno postavljene i to je najveći problem. Primjerice, bila sam baš šokirana kada sam prije dvije godine gledala Lanine drugarice iz razreda kako i do koliko sati izlaze, pa da ih pred školom čekaju “momci” u skupim vozilima, po dvadeset godina stariji. Sačuvati žensko dijete od toga je veliki uspjeh i ja sam u tome uspjela. Možda bih danas voljela da ona više izlazi, da joj najbolja prijateljica nije iz Švicarske, pa ne mogu da se viđaju, već sate provode na računarima, ali… ona je dobro i povučeno dijete koje jako malo izlazi, ne puši, ne pije, ne drogira se. To je najveći uspjeh. I upravo je upisala fakultet. A Hana je još mala, ima 7 godina i drugi je razred Međunarodne škole. Komunicira na engleskom, vrijedna je i ambiciozna. Ona je više na mene (smijeh)

Kako provodite slobodno vrijeme?

- Odmaram doma uz knjigu. Isključim sve telefone i suprug i ja posvetimo se jedno drugome. Nekada ukrademo dva tri dana u inozemstvu samo za nas dvoje i to su mi najdraži trenuci odmora.

Kako biste voljeli da Vam izgleda život za pet godina?

- Kao žena, naravno, voljela bih da za pet godina imam pet miliona (smijeh). Skromno. I da ne razmišljam o računima, snimanjima, produkciji. A kao osoba koja se bori kroz život, prioritet mi je da mi mama bude živa, da moja porodica i prijatelji budu zdravi i da živim tada sa, dakle, 48 godina jedan miran i tih život.

Šta smatrate ključnim za  očuvanje bračne zajednice?

- Prije svega, najbitnija je ogromna ljubav i razumijevanje. I da je supruga suprugu na prvom mjestu, kao i on njoj. Ja to živim i zato to govorim. Klinci brzo porastu i vas dvoje ostajete sami. Bitno je da od prvog dana budete prvi jedno drugom, a ne tek nakon 30 godina braka.

Kako Vi i suprug odmarate od svakodnevnih obaveza?

- Bježim od izlazaka, javnosti, pa ponekad čak i djece (smijeh)

Kažu da su četrdesete nove tridesete... Šta kažete na to?

- Da, ponekad to izgleda baš tako. Ja još uvijek nosim i helanke i traperice. Idem na koncerte, kupujem skupu šminku i cipele. Sa trideset smo mršaviji, jer metabolizam brže radi, ne  držimo dijete i mislimo da još uvijek imamo vremena da osvojimo svijet. Sa četrdeset postajemo svjesni da idemo lagano prema kraju, tijelo postaje drugačije, non stop smo na nekoj dijeti, pažljivo biramo odjeću, jer nam više sve ne stoji, ne nosimo kratke minjake, jer nije pristojno. Ja se još pretvaram u sebi da zapravo nekom čudnom greškom imam gotovo 43, a imam u željama idealnih 35. (smijeh)

Da li ikada padnete u depresiju i šta Vas izvlači iz takvog raspoloženja?

- Nemam vremena, ali iskreno, nemam vremena za depresiju. To je luksuz. Ja radim nekim danima i po 12 sati, pa plus porodica, obaveze, full sam.

Šta Vas izbacuje iz takta?

- Najbrže pucam ako kažem nekome nešto da uradi i onda on to ne uradi, gleda me tupim pogledom i pravi se lud. Generalno, jako teško opraštam greške u poslu.

Vaši mali rituali opuštanja ?

- Puna kada, neka lijepa muzika, zažmuri, diši i to je to.

Često za Vas kažu da ste jedna od najbolje odjevenih žena u BIH. Čime ste obogatili svoj ormar ove jeseni?

- Hvala vam na tome. Za novu sezonu emisija kupila sam nekoliko haljina brand GOAT/V.Britanija, jednu crnu “rokersku” kožnu jaknu, jednu sjajnu haljinu Margot Roksande Ilinčić, cipelice… Volim visoku modu i kvalitetne materijale. I da, kupila sam i torbice Balenciaga i Alexandar Wang. Sve on line. Uživam u tom virtualnom šopingu.

U čemu se najbolje osjećate?

U farmerkama, čizmama, majici 100% pamuk i kožnoj jakni crnoj.

Čiji potpis na odjeći najviše volite?

Alexandar MCqueen.

(Foto: flickr.com)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti