Seida Sarić, direktorica MKF "Žene za žene International" BiH

29.05.2012. 11:50 / Izvor: eKapija.ba
Seida Sarić, direktorica MKF 'Žene za žene International' BiH

Seida Sarić direktorica je Mikrokreditne fondacije "Žene za žene International“ Bosna i Hercegovina, lokalnog ogranka istoimene organizacije sa sjedištem u Washingtonu. Organizacije je osnovana radi pružanja socijalne i ekonomske pomoći ženama BiH u poslijeratnom periodu.

Organizaciji se pridružila 1998. godine, te je od tada, zajedno sa svojim timom, uspjela obezbijediti pomoć za preko 50.000 žena da obnove živote kroz investiranje u svoje potencijale i edukaciju.

Pod njenim rukovodstvom, organizacija "Žene za žene International" implemetirala je dva vrlo uspješna programa čije je glavni cilj bio osnaživanje žena. Prvi program je bio usmjeren na edukaciju u oblasti prava žena, stručno osposobljavanje i asistenciju za razvoj poslova.

Drugi projekat odnosi se na mikrokreditni program, putem kojeg je organizacija "Žene za žene International" osigurala kredit za skoro 30.000 žena ukupne vrijednosti od 70 miliona američkih dolara.

Seida Sarić također je čest gost seminara i konferencija u cijelom svijetu i gorljivi je zagovornik ravnopravnosti spolova i prava žena. Tokom karijere, radila je za organizacije Care International i Save the Children, a obrazovanje je stekla u različitim oblastima, od inžinjeringa od biznisa.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti