Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Srećko Boras, Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona

16.09.2008. 11:57 / Izvor: eKapija.ba

Rođen je u Mostaru 23. augusta 1957. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Mostaru. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Mostaru započeo je raditi u Pamučnoj industriji "Đuro Salaj".

Godine 1989. započinje samostalni angažman u vlastitoj trgovačkoj firmi sve do rata. U 1993. godini postao je direktor Direkcije za ekonomske, pravne poslove i poslovni informatički sistem u Elektroprivredi HZ HB, te direktor Sektora ekonomskih, pravnih i opštih poslova u Direkciji distribucije.

Član uprave Hercegovačke banke, direktor Slavonija trgovine, Lacus d.o.o. Vrlika (R. Hrvatska), te osnovao i vodio Agenciju za regionalni razvoj Herda.

Godine 2004. u Elektroprivredi HZ HB imenovan je šefom Službe za opskrbu u distribucijskom području HNŽ, a od 2006. šef je Službe za strategiju i restrukturiranje u Direkciji društva.

Osim što je vodio različite poslove u proizvodnji, trgovačkoj i bankarskoj djelatnosti, radio je i kao član pregovaračkih timova i projekt menager za uvođenje sistema kvalitete po zahtjevima norme ISO 9001.

Direktno je sudjelovao u stvaranju uslova za regionalni razvoj u BiH i formirao Regionalnu razvojnu agenciju HERDA.

Za predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona imenovan je 1. augusta 2007. godine.

Jedan je od osnivača gradskog odbora HDZ-a 1990. za Mostar, kao i član gradskog i kantonalnog odbora te stranke.

tekst & foto: Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti