Suzana Omeragić: Novi početak u Union banci Sarajevo

03.04.2013. 13:51 / Izvor: eKapija.ba
Suzana Omeragić: Novi početak u Union banci Sarajevo

Za Suzanu Omeragić, prvi april će uvijek ostati urezan kao poseban dan u njenom životu. Naime, tog dana je napravila prekretnicu u svojoj karijeri i nakon skoro deset godina rada u marketing agenciji Mita group prešla u novu firmu. Suzana je sada zaposlenik marketing odjela Union banke Sarajevo.

Za Suzanu Omeragić, prvi april će uvijek ostati urezan kao poseban dan u njenom životu. Naime, tog dana je napravila prekretnicu u svojoj karijeri i nakon skoro deset godina rada u marketing agenciji Mita group prešla u novu firmu. Suzana je sada zaposlenik marketing odjela Union banke Sarajevo.

„Od ponedjeljka sam na novom poslu u Union banci. Banka je krenula nekim novim smjerom, urađen je rebrending i redizajn, promjena logotipa, tako da se modernizujemo u svakom pogledu. Prije sadašnje strukture direktora, uopšte nije postojao marketing odjel u banci, tako da je on tek osnovan. Na čelu odjela je Edin Kazazić, koji je došao iz ProCredit banke. Imamo neke marketinške planove za 2013. godinu, ali snažnije marketinško oglašavanje počeće tek naredne“, kazala je Omeragić za portal ekapija.ba.

Suzana Omeragić je rođena 18.03.1980. u Sarajevu, gdje završava Srednju zubotehničku školu, a nakon nje Poslovnu školu pri Ekonomskom fakultetu. Još za vrijeme studija zapošljava se u marketing agenciji Mita group gdje ostaje skoro 10 godina.

U ovoj firmi je počela rad na poziciji Account Assistanta, na kojoj radi 11 mjeseci. Pored obuka i treninga od strane senior tima, upoznavanja sa radom svakog odjela i osnovnih principa rada jedne full servis agencije, te samostalne edukacije, na dnevnoj osnovi bila je zadužena za asistenciju Account Managerima u koordiniranju i izvršavanju agencijskih zadataka.

Nakon unapređenja na poziciju Account Managera, postaje odgovorna za servisiranje glavnih klijenata/partnera agencije. U godinama koje slijede vodi klijente kao što su: Argeta, Dukat, Pliva, Pernod Ricard, L'Oreal, Garnier, Renault, Dacia... Na toj poziciji ostaje pet godina te biva proglašena uposlenikom koji ostvaruje najveću profitabilnost za agenciju po projektima/kampanjama.

Nakon toga prelazi na poziciju Account Director, gdje je zadužena za direktan kontakt i brigu o najvažnijim (ključnim) klijentima agencije, uspostavljanje kontakata sa potencijalnim klijentima, ugovaranje poslovne saradnje, građenje i održavanje dobrih poslovnih odnosa sa svim klijentima, dobavljačima i poslovnim partnerima.

Odluka o prelasku na novi posao nije bila laka, niti je došla preko noći već je sazrijevala već duže vrijeme. O svom prijašnjem poslu ima samo riječi hvala, a sa nekadašnjim kolegama ostala je u prijateljskim odnosima. O svom radu u Mita group i rastanku sa kolegama napisala je i tekst koji se može pročitati na web stranici ove kompanije. „Teško je na jednom papiru opisati ovih deset godina, sve lijepe i teške trenutke, sve smiješne i manje smiješne situacije, nemoguće je pomenuti sve ljude koji su mi značili, koji su bili i otišli, i one koji ostaju iza mene… Sve derneke, team-buildinge, sve radosti i tuge“, napisala je, dodajući da je Mita group njena prva ljubav, a da se ona ne zaboravlja.

Ipak, Suzana je okrenula drugo poglavlje svog života sa željom da svoju karijeru okrene u drugom smjeru, odnosno da stekne nova znanja i iskustva.

„Nakon deset godina u marketing agenciji, došlo je do dostizanja nekog vrhunca na poziciji na kojoj sam bila, tako da je prirodno došlo vrijeme da karijeru usmerim u nekom drugom smjeru, evo konkretno to je sada bankarski sektor, odnosno marketing u bankarstvu“, kaže Omeragić.

A. Šulović

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti