Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Tomislav Antunović, vlasnik i predsjednik kompanija Antunović

15.08.2007. 15:49 / Izvor: eKapija.ba

Tomislav Antunović rođen je 20. decembra 1943. godine u mjestu Ulice kraj Brčkog. Od kada je počeo raditi, uvijek je bio isključivo privatni poduzetnik i ta poslovna karijera traje uspješno već više od trideset i pet godina, pri čemu je cijela porodica zaposlena u firmama Antunović.

Kao inženjer saobraćaja, svoju poduzetničku karijeru započeo je 1968. godine osnovavši firmu za građevinske djelatnosti u mjestu Ulice kraj Brčkog. Proširujući svoje aktivnosti g. Antunović otvara firme u Zapadnoj Europi, prvu u Beču, a potom i u Münchenu. Poslije višegodišnjeg rada i poslovanja u Zapadnoj Europi, proširuje svoju djelatnost te ubrzo postaje prvi privatni poduzetnik u naftnoj branši u bivšoj državi - godine 1988. otvara u Brčkom poslovni centar Antunović u čijem je sustavu bila i prva privatna benzinska stanica.

Danas je vlasnik i aktivno upravlja svojim firmama i to:, dvjema u BiH, dvjema u Zagrebu, te firmama u Beču, Münchenu i Delawareu u SAD-u, čija je glavna djelatnost trgovina naftnim derivatima i ugostiteljstvo.

eKapija - croma

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti