Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Vedran Peršić se pridružio Prime Communications-u, 1. novembra ured i u Sarajevu

23.10.2007. 14:53 / Izvor: eKapija.ba

Jedna od vodećih bosansko-hercegovačkih agencija za odnose sa javnošću "PRIME COMMUNICATIONS" 1. novembra 2007. g. otvara svoj ured u Sarajevu.

Direktor agencije u Sarajevu će biti Vedran Peršić, koji na ovu poziciju dolazi sa mjesta šefa ureda za odnose s javnošću Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) gdje je radio posljednje dvije godine.

"Vedran Peršić je vrlo stručan praktičar iz oblasti odnosa s javnošću, takmičarskog duha, vrlo energičan i kreativan, što će omogućiti da našim klijentima pružimo još kvalitetnije usluge", rekla je Jagoda Matrak, izvršna direktorica agencije “Prime Communications” i dodaje “Agencija je dobila osobu koja vrlo dobro poznaje rad međunarodnih organizacija i ima iskustvo u radu sa klijentima u Sarajevu."

Od 2003. do 2005. godine, Vedran Peršić radio je kao glasnogovornik Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu. Njegove dužnosti su uključivale savjetovanja zvaničnika OHR-a o pitanjima vezanim za medije, svakodnevni rad sa novinarima, davanje intervjua i izjava, organizavanje i učešće u konferencijama za novinare.

Prije nego se priključio OHR-u, dvije godine je rukovodio video produkcijom Misije UN-a u Bosni i Hercegovini, gdje je između ostalog producirao dnevne i tematske reportaže. Vedran ima više od pet godina iskustva rada kao televizijski reporter.

"Uzbuđen sam oko prelaska u novu sredinu. Ovo je dobar tim i očekujem da ostvarimo vrlo dobre rezultate u narednom periodu", rekao je Peršić.

Vedran Peršić radi i kao predavač u školi za odnose s javnošću Publike gdje drži modul krizno komuniciranje. Osim toga član je više udruženja za odnose s javnošću.

PC-eKapija

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti