Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Veronica Boxberg Karlsson, direktorica kompanije Better Business World Wide - osnivač programa za razvoj kvaliteta

29.10.2007. 14:18 / Izvor: eKapija.ba

Veronica Boxberg Karlsson posjeduje dugodišnje iskustvo u usložnom sektoru, počevši karijeru u organizaciji i upravljanju sa 130 ljudi sa samo 17 godina. Prikupljajući dugi niz godina izvještaje s Mystery Shopping posjeta Veronica je prikupila znanje kako razviti i uspješno iskoristiti mystery shopping program.

Njena kompanija Better Business World Wide profesionalno se bavi pružanjem mystery shopping usluga još od 1995. godine i ujedno je prva nordijska kompanija koja je članica MSPA-a, svjetske udruge mystery shopping providera. Veronica je jedan od osnivača i prva predsjednica MSPA ogranka za Evropu, a sada je i član Globalnog upravnog odbora MSPA WORLD. Tokom posljednjih godina Veronica primila je nekoliko nagrada, a jedna od njih je MSPA Hall of Fame Award 2005.

Veronica je takodjer osnivač programa za razvoj kvaliteta (Quality development program, Scandinavian Service & Qality Award) kao i Serviceindex (razvoj indexa dobre usluge).

Razvila je softver B-Online, jedinstveni sistem za izvještavanje mystery shopping rezultata u neograničenom broju jezika u svakom trenutku. Njena kompanija Better Business World Wide ima preko 35.000,00 tajnih kupaca u nordijskim zemljama, a preko IMSA udruge pruža uslugu na globalnom nivou. Gospodja Karlsson inače izabrana je za predsjednicu IMSA asocijacije za 2008. godinu. Njena kompanija posjeduje franšiznu mrežu u nordijskim zemljama te kontinuirano investira u dalji razvoj franšize.

Gđa. Veronica Boxberg Karlsson je učesnica konferencije GMS - General Mystery Shopping, koja se pod nazivom "Dan posvećen kvalitetu usluge / Customer Service Day" održava 06. Novembara 2007. godine u Sarajevu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

gms/eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti