Vesna Jelača, potpredsjednica Skupštine Opštine Prijedor: Doktorica u politici

31.08.2011. 11:07 / Izvor: eKapija.ba
Vesna Jelača, potpredsjednica Skupštine Opštine Prijedor: Doktorica u politici

Dr. Vesna Jelača, potpredsjednica Skupštine Opštine Prijedor rođena je 9. januara 1962. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Bosanskoj Krupi, a potom i Medicinski fakultet u Banjoj Luci, gdje je stekla zvanje specijalista interne medicine.

Nakon završenog Medicinskog fakulteta radila je u Domu zdravlja Bosanska Krupa od 1985-1988. godine. Od 1988. godine živi i radi u Prijedoru, od 1988-1991. godine kao ljekar opšte prakse u Medicini rada, od 1991. godine dobija specijalizaciju Interne medicine i prelazi da radi u Opštu bolnicu u Prijedoru. 1995. godine polaže specijalistički ispit i od tad radi kao internista na Internom odjelu Opšte bolnice Prijedor, a potom 1998. godine otvara Savjetovalište za dijabetes u bolnici i obavljala funkciju Načelnika Internog odjela Opšte bolnice Prijedor, regionalnog koordinatora za dijabetes, a član je i Kordinacionog tima za dijabetes Republike Srpske i član Udruženja dijabetičara Prijedor.

Treći je mandat odbornica Skupštine opštine Prijedor, dok je već dva mandata poslanica Narodne Skupštine Republike Srpske. Inicijator za formiranje opštinske Komisije za ravnopravnost polova.

Jelača je vrhunski stručnjak kako u medicini, tako i u politici, što potvrđuju i mnogobrojni certifikati koje posjeduje.

Također, aktivni sudjeluje u radu NVO koje se bave zaštitom žena, djece, humanitarnim akcijama, prevencijama i ranim otkrivanjem šećernih bolesti. Udata je i majka dvoje djece.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti