Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Vesna Travljanin, direktorica Saveza gradova i općina Federacije Bosne i Hercegovine

24.09.2009. 13:36 / Izvor: eKapija.ba

Vesna Travljanin po zanimanju je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom. Pravni fakultet završila je u Sarajevu.

Niz godina je obavljala je dužnost direktora Pravne službe Novinsko-izdavačkog preduzeća list "Oslobodenje", te bila član Poslovodnog odbora istog preduzeća.

Izabrana je među prvim domaćim pravnicima da radi na poslovima reforme pravosuđa u Nezavisnoj pravosudnoj komisiji u okviru OHR-a gdje je bila dužnosnik za reformu pravosuđa.

U OSCE -u, Organizaciji za sigurnost i kooperaciju u Evropi, Vesna Travljanin je obavljala poslove pravnog savjetnika u jedinici za reformu javne uprave u glavnom uredu u Sarajevu.

Godine 2004. Vesna Travljanin imenovana je na poziciju izvršnog direktora u Savezu općina i gradova Federacije BIH.

Na Skupštini Saveza općina i gradova Federacije BiH koja je održana u Gradačcu 22. marta 2007. godine Vesna je imenovana na funkciju sekretara Saveza. Kao dobitnik prestižne stipendije Hubert Humphrey u okviru Fulbrightovog programa razmjene preko Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu, 1999. i 2000. godinu Vesna Travljanin je provela na University of Maryland.

Tekst u potpunosti preuzet sa portala Saveza gradova i općina Federacije Bosne i Hercegovine.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti