Zoran Blagojević, načelnik Opštine Petrovo: U službi građana

16.01.2012. 15:16 / Izvor: eKapija.ba
Zoran Blagojević, načelnik Opštine Petrovo: U službi građana

Zorana Blagojević, načelnika Opštine Petrovo kaže kako je jedan od njegovih strateških ciljeva stvaranje savremenog administrativnog centra opštine koji će zadovoljavati potrebe građana, kao i pretvaranje opštine Petrovo u razvojnu instituciju. U planu je i izradnja dugoročne Strategije razvoja čiji je osnovni smisao iznošenje svakog građanina i resursa opštine na tržište interesa u cilju stvaranja ambijenta samoodrživosti građanina i njegovanje života u svom kraju.

Iako je po zanimanju doktor medicine-specijalista opšte hirurgije Blagojević se pokazao kao pravi izbor za građane Petrova, stoga su mu je mandat načelnika povjeren po drugi put.

Rođen je 22. maja 1957. godine u Stuparima, opština Lukavac. Oženjen je Stojankom sa kojom ima kćerku Maju i sin Matija.

Prvih šest razreda osnovne škole završio je u OŠ "Petar Dokić" na Panjiku, a sedmi i osmi razred u OŠ "Mitar Trifunović Učo" u Gračanici, nakon čega je završio Gimnaziju u Srednjoškolskom centru "Todor Panić" u Gračanici.

Studije medicine završio na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Specijalizaciju opšte hirurgije završio u Kliničkom centru Srbije u Beogradu odnosno na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Do 1992. godine radio je u Domu zdravlja u Gračanici, a nakon toga u Domu zdravlja "Ozren" u Petrovu i Opštoj bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju.

Predsjednik je Opštinskog odbora Saveza Nezavisnih Socijaldemokrata Petrovo i član Glavnog odbora SNSD - Milorad Dodik.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti