Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Zoran Puljić, Izvršni direktor Fondacije Mozaik: Sa relativno malo novaca i upornim radom može se napraviti toliko puno dobrih stvari

14.07.2008. 12:44 / Izvor: eKapija.ba

Zoran Puljić radi za Fondaciju Mozaik od 2001. godine. Duži niz godina je aktivan na promociji civilnog društva u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Intenzivnim angažmanom na poboljšanju uslova života lokalnih zajednica, podrškom projektima, inicijativama, aktivnim učešćem i prezentacijama na međunarodnim seminarima i konferencijama, Zoran je iza sebe ostavio impresivan broj uspješno završenih projekata.

Akademski rad na temu uspostavljanja think-tank organizacija i njihovog razvoja te efikasnog funcioniranja u BiH prezentirao je kao stipendista Terry Sanford, Duke University, odsjek javna politika.

Trenutno pohađa postdiplomski studij u organizaciji The Development School pri London Metropolitan University.

Zoran tečno govori engleski, njemački i španjolski jezik. Kaže i da uživa u radu za Mozaik. "Zadovoljstvo mi je raditi za Mozaik, vidjeti da se sa relativno malo novaca i upornim radom može napraviti toliko puno dobrih stvari."

Tekst i foto: Fondacija Mozaik

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti