Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

"Europak" kupuje "Kruševac-put"

25.12.2007. 09:43 / Izvor: Danas

Novi vlasnik preduzeća "Kruševac-put" u narednih mesec dana postaće firma "Europak" iz Beograda, izjavio je direktor "Kruševac-puta" Dobrivoje Luković. On je potvrdio da je u "Kruševac-putu" pri kraju prikupljanje potpisa akcionara za osnivanje konzorcijuma za prodaju većinskog paketa akcija "Europaku", po ceni od 125 EUR za jednu akciju.

- Do sada su se konzorcijumu priključili vlasnici 69% od ukupno 72% akcija "Kruševac-puta", koje pripadaju malim akcionarima - rekao je Luković.

Kako je naveo, "Europak" je krajem oktobra, na pozivno pismo poslovodstva "Kruševac-puta" dostavio najpovoljniju ponudu, a vlasnici akcija su, pristupajući konzorcijumu, prihvatili preregistraciju firme u društvo sa ograničenom odgovornošću i prevođenjem svojih akcija u udele. Na taj način su obezbeđeni uslovi da se prodaja firme obavi dogovorno u vanberzanskom postupku, a, za razliku od ranijih sličnih pokušaja, ovoga puta će novac od prodaje udela ići direktno na bankovni račun.

Prema saznanjima poslovodstva, budući vlasnik "Kruševac-puta" pregovara i sa Dušanom Borovicom u čijem posedu je 28% akcija "Kruševac-puta". Sa Borovicom je potpisan predugovor, tako da će "Europak" najverovatnije postati vlasnik celokupnog kapitala firme koji iznosi 82.600 akcija za oko 10,3 mil EUR - naveo je Luković.

Osim "Europaka" pre dva meseca ponude za kupovinu dostavile su i kompanije "Putevi Užice" i "Focus Capital Partners" iz Beograda, pri čemu su obe ponudile po 120 EUR za akciju, dok je očekivana ponuda "Strabag" izostala.

Prema podacima Beogradske berze, cena jedne akcije "Kruševac-puta" trenutno je 31.000 dinara (oko 380 EUR), ali su od početka trgovanja u maju ove godine prodate ukupno četiri akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave