Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

"Klas" još nije dobio konačan prijedlog ugovora o preuzimanju "Inpeka"

14.12.2007. 09:32 / Izvor: Fena

Kompanija "Klas" ističe da od Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona nije dobila konačan prijedlog ugovora o preuzimanju prava i obaveza u postupku privatizacije zeničkog "Inpeka", iako je još početkom ove godine iskazala interes za kupovinu većinskog paketa (67 posto) dionica u toj kompaniji.

U saopćenju za javnost, "Klas" napominje da je Agencija za privatizaciju ZDK-a napustila pristup koji je prvobitno podržala i na kojem je rađeno više mjeseci, te kao alternativu, početkom oktobra "Klasu"ponudili da zaključi ugovor kojim preuzima prava i obaveze iz prethodnog, još važećeg ugovora o privatizaciji.

Pritom, kako se navodi, dostavljeni nacrt ugovora ne sadrži jasno definirane bitne elemente u pogledu predmeta, odnosno sadržaja kupovine, kao ni uvjeta, rokova i načina izvršavanja obaveza iz ugovora, pa je kao takav u ponuđenom obliku neprihvatljiv za "Klas" .

Iz "Klasa" također ističu da je "Inpeku" u međuvremenu isporučivano brašno kako ne bi bio doveden u pitanje proces rada u toj firmi, bez obzira na činjenicu da su računi firme već duži period blokirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave