"Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva", 25. maja u Sarajevu

24.05.2012. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
'Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva', 25. maja u Sarajevu

Udruženje "Žene za Žene International" Sarajevo u suorganizaciji s Udruženjem mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI), u petak u parku ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu organizira manifestaciju pod nazivom "Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva".

Manifestaciju će zvanično otvoriti supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon, nakon čega će se i zvanično obratiti skupu, saopćio je Pristop BH.

Na ovoj manifestaciji aktivno će učestvovati uspješne poduzetnice u oblasti poljoprivredne proizvodnje, izrade umjetnina, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, zdrave hrane i ostalih srodnih grana privrede.

Cilj manifestacije jest promocija i poticanje ženskog poduzetništva, ali i poboljšanje položaja poslovnih žena u bh. društvu kao i poticanje organizacije takvih i sličnih događaja širom BiH tokom cijele godine.

"Nadamo se da će se ova manifestacija, kao i sva dešavanja poduzeta tokom maja, inicirati nadležne institucije na razvoj strategije ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini", rekla je direktorica organizacije Žene za žene International Seida Sarić.

Udruženje "Žene za žene International" osigurava ženama BiH edukaciju o ženskim i ljudskim pravima, strukovne obuke i obuke o poduzetništvu, a Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH kroz rad svojih članica se zalaže da direktno potiče razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave