Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

"Via Media" učesnik u pripremi kampanje Plan Avanza unutar Ingenio 2010. – Sevila, Španija, od 14. do 18. maja 2008. godine

15.05.2008. 12:12 / Izvor: eKapija.ba

U periodu od 14. do 18. maja, u Sevili, Španija, sarajevska advertising agencija "Via Media" učestvuje na pripremi kampanje Plan Avanza. Plan Avanza je projekat unutar Ingenio 2010, strategije koju je Vlada Španije usvojila kao odgovor na "Lisbon Strategy" čiji cilj je da EU postane najjača ekonomija na svijetu i dostigne poptunu stopu zaposlenosti do 2010 godine.

Plan Avanza je jedan od tri strateška programa unutar Ingenio 2010, čiji je cilj šira upotreba informacionih i komunikacijskih tehnologija kao katalizatora ekonomskog razvoja i značajnog faktora konkurentnosti, produktivnosti, socijalne i regionalne jednakosti, te opšteg porasta ugodnog i kvalitetnog života svih građana.

Pored 23 agencije iz čitave Evrope, "Via Media" je prošla prvi krug selekcije i ušla među samo 4 agencije koje učestvuju u radu i kreiranju kampanje vrijedne preko 20 miliona EUR.

Cilj je da Španija, koja trenutno ima 20 miliona korisnika interneta i po tome je četvrta zemlja u Evropi, postigne maksimalnu penetraciju upotrebe internete proširivanjem i objašnjavanjem prednosti razvoja interneta u kategorijama mladi, žene, imigranti, hendikepirani i bolesni i ruralno stanovnistvo, te tako ubrza opšti razvoj prometa usluga i proizvoda.

"Via Media" će raditi prvenstveno na dijelu kampanje koji se odnosi na digitalnu ekonomiju – cilj je potvrditi posvećenost Vlade tehnološkoj modernizaciji i fokusirati se na primjenu informacionih i komunikacijskih tehnologija u malim i srednjim preduzećima, kao i doprinjeti široj primjeni tehnološke modernizacije, inovativnih aktivnosti i interneta u online industriji, navodi se u saopćenju.

Pored toga, "Via Media" će biti uključena i u projekte Avanza Space, Avanza Movement, i Online Campuses, posvećenih širenju online zajednica, socijalizaciji i razmjeni ideja i znanja.

"Via Media" je trenutno vrlo aktivna i na sasvim drugoj strani svijeta, u dalekom Dubaiu. Tamo je sa radom počela "Via Media Dubai" , koja je nakon faze poslovnog inkubatora, prešla u business centar Dubai Media City, i trenutno je smjestena u zgradi AL THURAYA. "Via Media" u Dubaiju postala je dakle u potpunosti operativna i već se nalazi u fazi pregovora sa prvim klijetnima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave