1. Godišnji skup energetskih menadžera BiH u Sarajevu

03.10.2019. 08:46 / Izvor: Akta.ba
1. Godišnji skup energetskih menadžera BiH u Sarajevu

Prvi skup posvećen energetskim menadžerima na ovogodišnjem sajmu RENEXPO® BiH 2019 ima namjeru da postane tradicija.

1. Godišnji skup energetskih menadžera BiH bit će održan u sklopu međunarodnog sajma RENEXPO® BiH koji će u Sarajevu biti održan 23. i 24. oktobra 2019. godine.

Događaj je namijenjen certificiranim i budućim energetskim menadžerima, predstavnicima državne i lokalne uprave, naučno-istraživačkim institucijama, javnim preduzećim, ponuđačima tehnologije i proizvođačima opreme.

Prvi skup posvećen energetskim menadžerima na ovogodišnjem sajmu RENEXPO® BiH 2019 ima namjeru da postane tradicija. 

Skup će ponuditi najnovije informacije o programima edukacije koji se trenutno sporovode, kao i o obavezama prema nedavno usvojenim zakonskim aktima. 

Takođe, godišnji skup je mjesto za razmijenu znanja i informacija, dijaloge i diskusije o poslovnim mogućnostima i dostupnim tehničkim rješenjima za unapređenje sistema EM i energetkske efikasnosti u javnom i provatnom sektoru u BiH.

Energetska efikasnost je na globalnom planu prepoznata kao najnaznačajnije zeleni energetski resurs koji omogućuje ljudskoj populaciji da zadovolji sadašnje potrebe za energijom bez ugrožavanja budućih generacija. Ona ne samo da obezbjeđuje uštedu energije i smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova, već i obezbjeđuje sigurnost energetskog sistema, podstiče ekonomski rast i poboljšava društveni razvoj.

Ogroman značaj energetske efikasnosti motivisao je REECO kompaniju da posveti poludnevnu konferenciju energetskim menadžerima i njihovim partnerima.

Partner konfrencije je nLogic d.o.o. Sarajevo, čiji će direktor Nihad Harbaš moderirati konferenciju.

Akta.ba je medijski partner konferencije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave