Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

1. međunarodni sajam turizma i turistička berza "BiH horeca fest" - 21.05. - 25.05.2009. godine na Ilidži

28.03.2009. 08:54 / Izvor: Fena

U organizaciji Udruženja hotelijera i restoratera BiH na Ilidži će od 21. do 25. maja 2009. godine biti održan 1. međunarodni sajam turizma i turistička berza "BiH horeca fest".

Cilj sajma i berze je promocija i valorizacija dostignuća u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, od tehnoloških do organizacionih i kvalitativnih parametara.

Sajamski prostori će biti u Kulturno-sportskom centru Ilidža, Hotelu Hollywood, Termalnoj rivieri i Hotelu Terme, a u upotrebi će biti i 20.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora.

Na sajmu će biti predstavljeni projektovanje, gradnja i opremanje hotela i ugostiteljskih objekata, proizvodnja i distribucija robe široke potrošnje, kamp i sportska oprema, lov, ribolov i hortikultura, a uz domaće predstavnike turizma očekuju se i gosti iz regiona.

Bit će upriličene i specijalizirane manifestacije kao što su: Internacionalno takmičenje ugostiteljskih radnika -Gastro horeca fest, Festival znanja i umijeća učenika ugostiteljskih škola, Prvi radno-takmičarski susret ugostiteljskih radnika BiH, Vino horeca fest i Pivo horeca fest.

U sklopu sajma će biti održan i međunarodni simpozij o temi "Kontinentalni turizam, programi i razvoj" i savjetovanje "BiH turistički proizvod, brendiranje i tržišna verifikacija".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave