10. Međunarodni Festival hrane "10. Konjic Food Fest"

30.09.2019. 11:58 / Izvor: Akta.ba
10. Međunarodni Festival hrane '10. Konjic Food Fest'

Svi proizvodi će se moći kupiti po popularnim, festivalskim, cijenama, kao i porcije pržene ribe pastrmke uz prilog, koji će pripremati učenici ugostiteljsko turističke škole iz Konjica.

U organizaciji Općine Konjic i Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic,  partnera u projektu Razvojne agencije Prvi korak, Srednje ugostiteljsko turističke škole iz Konjica, i Tofi d.o.o, u Konjicu će se 02.i 03. 10. 2019. godine ( srijeda i četvrtak) održati 10. Međunarodni Festival hrane '' 10. Konjic Food Fest''.

Kao i prethodnih godina, uz brojne izlagače voća, povrća, mesa, sira, meda, te prerađevina od domaćih sirovina, Festivalu će prisustvovati kuharski timovi srednjih turističko ugostiteljskih škola iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Svi timovi će se takmičit  u pripremi autohtone ribe pastrmke, koja je kao i svih prethodnih godina tema Festivala, a ujedno, i glavni sastojak u pripremi riblje juhe, u takmičarskom dijelu prijavljenih timova iz općine Konjic, što je ove godine novina Festivala.

Prisustvo Festivalu, uz dva konjička ''Žena za ženu'' i ''Vrijedne ruke'', potvrdila su i brojna udruženja žena iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će, tokom održavanja Festivala pripremati brojna slana i slatka jela: halvu, puru,tarhana čorbu, paluzu, buhtle, šerbe...

Svi proizvodi će se moći kupiti po popularnim, festivalskim, cijenama, kao i porcije pržene ribe pastrmke uz prilog, koji će pripremati učenici ugostiteljsko turističke škole iz Konjica.

U svrhu edukacije izlagača, proizvodjača i turističkih djelatnika, upriličit će se Okrugli stol, a predavač je prof. Jelena Spasojević, direktorica ugostiteljske škole u Vrnjačkoj banji ( Republika Srbija), na temu koja objedinjuje proizvodnju hrane i turizam.

U programu će učestvovati djeca iz dječjih vrtića i brojni muzičari iz Konjica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave