Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

11. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu 23. i 24. septembra

21.09.2021. 16:59 / Izvor: Akta.ba

Udruženje konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine (ACE BH, UKI BiH) organizira 11. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu.

Kongres je posvećen cestama i mobilnosti. Skup će se održati u Sarajevu 23. i 24. septembra 2021. godine.

"Kongres ima internacionalni karakter. Mnoge internacionalne strukovne asocijacije svojim aktivnim učešćem daće doprinos u organizaciji ovog događaja. Transport je osnovna komponenta razvoja svakog društva. Sve se u transportu svodi na dva izmjeritelja: vrijeme i energiju, a ta dva na jedan – novac. Na globalnom, evropskom i lokalnom nivou danas se razmatraju aplikacije "Strategije za održivu i pametnu mobilnost". Ta Strategija predstavlja bazu za "pametni, konkurentni, sigurni, dostupni i cjenovno pristupačni transportni sistem". Kongres će, kao i predhodni, okupiti stručnjake iz raznih regija EU, predavače sa evropskih univerziteta te predstavnike institucija vlasti, kao i predstavnike nevladinih organizacija", poručio je dr. Ešref Gačanin, predsjednik ACE BH.

Kongresni program je dostupan na ovom linku.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave