14. međunarodna izložba sireva - Käsiade - 8.-10.11.2018 Hopfgarten

21.08.2018. 08:57 / Izvor: Akta.ba
14. međunarodna izložba sireva - Käsiade - 8.-10.11.2018 Hopfgarten

Ovogodišnje 14. po redu takmičenje se održava od 08.-10. novembra 2018.

Svake druge godine Udruženje proizvođača sira i mlijeka iz Innsbrucka, organizuje u austrijskom mjestu Hopfgarten međunarodno takmičenje u kvaliteti sira pod nazivom Käsiade. Ovogodišnje 14. po redu takmičenje se održava od 08.-10. novembra 2018.

Već duže vrijeme proizvodnja sira je dobro poznata metoda za očuvanje mlijeka. Upotreba različitih metoda proizvodnje i primjene različitih kultura startera i sazrijevanja omogućava skoro neograničen broj vrsta. Poštovanje i pažljivost u proizvodnji i brizi koju svaki proizvođač sira pokazuje za svoj proizvod, čini svaki sir jedinstvenim i daje mu svoj nezavisni karakter i njegov izuzetan ukus.

Ovo godine je maslac takođe uključen u takmičenje. Zbog činjenice da su čvrsti sir, krem ​​sir, preparati od krema i ricotta toliko popularni u ishrani ljudi, organizator želi da se fokusira na ove vrste sira. Pozivaju se proizvođači sireva i maslaca da uzmu učešća u ovom takmičenju. Međunarodni žiri dodijeliti će nagradu za najbolje sireve – biti će ocjenjivane tekstura i ukus sira .  Pored takmičenja industrijskih sireva postoji i specijalno takmičenje za farmere - proizvođača sira.

Više informacija o samom eventu, te načinu prijave možet se dobiti na stranici organizatora: https://www.fachleuteverband.at/kaesiade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave