14. Sarajevo Film Festival - Devet dana užitka u najvećem kulturnom događaju

12.08.2008. 15:38 / Izvor: eKapija.ba
14. Sarajevo Film Festival - Devet dana užitka u najvećem kulturnom događaju

Ostalo je još dva dana do otvaranja najznačajnijeg kulturnog događaja u regiji - 14. Sarajevo Film Festivala (15. - 23. avgusta)

Sarajevo Film Festival je s velikim zadovoljstvom objavio da će ovogodišnje, 14. izdanje otvoriti dugometražnim igranim prvijencem Aide Begić, Snijeg, koji je svjetsku premijeru imao na proteklom Cannes Film Festivalu.

Na 14. po redu Sarajevo Film Festivalu publika će imati priliku vidjeti 174 filma raspoređenih u 12 programa. Filmovi su birani tijekom cijele godine i bit će prikazani na devet lokacija u gradu

Takmičarski program za igrani film ove godine ponudit će 10 najboljih filmova iz regije sa vrlo mladim autorima.

Ove godine ponovo će biti realiziran projekat Talent Campus u kojem će sudjelovati oko 70 mladih redatelja, glumaca i scenarista.

Kako i svake godine velika je potražnja za ulaznicama čija je prodaja počela. Cijena ulaznica za ceremoniju otvaranja, koja će biti održana u Ljetnom kinu Heineken i Narodnom pozorištu u Sarajevu iznosi 10 KM, dok će ulaznice za ostale projekcije u ovim prostorima biti prodavane po cijeni od 7 KM, odnosno 5 i 4 KM.

Ulaznice za projekcije u dvorani Općine Novi Grad i Kulturno-sportskom centru Skenderija (Dječiji program) koštat će 1 KM, a za projekcije u Bosanskom kulturnom centru, Pozorištu mladih, Ljetnom kinu Novi Grad, te u Ljetnom kinu Vatrogasac i Kinu Meeting Point karte će koštati između 3 i 6 KM.



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave