seminar

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Interaktivni seminar: Business Analysis (Poslovna analiza)

Poslovna analiza (Business Analysis) je istraživačka disciplina koja identificira poslovne potrebe i probleme, te definiše rješenja.

26.01.2022. 08:53 / Izvor: Akta.ba

Interaktivni seminar

Business Analysis (Poslovna analiza)

Datum i mjesto održavanja: 15. februar, Sarajevo

Predavač Nenad Trajkovski, stručnjak za Agilnu transformaciju, koji je istu uveo u mnogo kopanija, od najmanjih do onih najvećih. Voditelj je složenih projekata i programa, međunarodni instruktor za agilnu transformaciju. Posjeduje certifikate: PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.
Seminar možete pohađati i online uživo, iz vlastitog doma ili ureda!

Neadekvatno shvaćanje problema organizacije i prikupljanje zahtjeva spada u jedan od tri najčešća uzroka propasti svakog projekta, a samo pola kompanija ima adekvatne resurse za pravilno izvođenje poslovne analize. Poslovna analiza (Business Analysis) je istraživačka disciplina koja identificira poslovne potrebe i probleme, te definiše rješenja.

Rješenja mogu biti tehnička (softverska), ali i, vrlo često, organizacijska kao što su to unaprjeđenje poslovnih procesa, promjena organizacijske strukture i politike. Navedene poslove obavlja osoba koja se zove: poslovni analitičar. Ova edukacija pokriva sva područja poslovne analize, od identifikacije i procjene problema do izrade i implementacije rješenje i osmišljanje projekta kako bi se postigla navedena rješenja. 

Detaljan sadržaj i prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave