16. Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST 2018"

22.03.2018. 09:30 / Izvor: Akta.ba
16. Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018'

Stručni aspekt pripremit će i voditi ekspert iz oblasti turizma prof.dr. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

U općini Lukavac se po šesnaesti put organizuje međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST 2018" koji će se uz pokroviteljstvo Vlade Federacije BiH održati od 03. do 5.maja 2018.godine.

Pored osnovnog cilja sajma-promocija turističkog potencijala Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine kao i zemalja izlagača iz regije i šire te predstavljanje stanja u oblasti ekologije i aktivnosti planiranih na poboljšanju istog, sajam će imati i dosta drugih sadržaja.

Naime, planirana je realizacija tri panel diskusije na temu "Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge" te stručno predavanje na temu "Mogućnosti i prednosti kontinentalnog zdravstenog turizma".

Stručni aspekt pripremit će i voditi ekspert iz oblasti turizma prof.dr. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Sa aspekta ekologije sajam će biti prilika za izvanrednu prezentaciju opreme i nove tehnologije za zaštitu okoliša. U ovoj oblasti predviđena su dva stručna predavanja iz oblasti energetske efikasnosti i zbrinjavanja elektroničnog otpada.

Sajam će ponovo biti prilika za educiranje učenika srednjih ugostiteljsko-turističkih škola kroz aktivnosti takmičarskog karaktera za šta će biti obezbijeđene vrijedne nagrade, s toga je i ovo poziv istim da se uključe u navedene aktivnosti.

Nezaobilazna komponenta turizma svakako je zdrava i autohtona hrana i piće u vezi sa čim će sajam ponovo ponuditi veliki „festival domaćih jela i zdrave hrane".

Sajam i prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz ove oblasti.

Za novinare i predstavnike turističkih agencija iz BiH i regije predviđena je tura besplatnog obilaska turističkih i kulturnohistorijskih znamenitosti Tuzlanskog kantona.

Ovo su neki od sadržaja planiranih za 16-ti sajam turizma i ekologije "LIST 2018 Lukavac", a detaljniji sadržaj bit će Vam dostavljen kroz program sajma u okviru Pozivnice za učešće na istom . Druge pojedinosti možete pogledati na stranici sajma www.lukavacki-sajam.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave