Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

2. internacionalni sajam i turistička berza "BIHORECA FEST 2010." - od 23. do 25. septembra u Sarajevu

31.08.2010. 11:54 / Izvor: Fena

Drugi internacionalni sajam i turistička berza BIHORECA FEST 2010. bit će održan u Sarajevu od 23. do 25. septembra.

Organizator sajma i turističke berze je Udruženje hotelijera i restoratera Bosne i Hercegovine, asocijacije koja okuplja i zastupa interese oko 1.500 članova - predstavnika hotela i restorana iz čitave BiH.

Prema najavama organizatora, sajam će se ove godine održavati u više objekata i na različitim lokacijama općine Stari Grad Sarajevo (Dom Oružanih snaga BiH, Vijećnica, Morića han, Kuća sevdaha, Trg fra Grge Martića (ispred gradske Katedrale), odnosno u objektima najužeg centra Sarajeva.

Cilj sajma i berze je promocija i valorizacija dostignuća u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, od tehnoloških do organizacionih i kvalitativnih parametara.

Programom sajma predviđeni su raznoliki sadržaji poput promocija banjskoklimatskih destinacija, dobitnika "Zlatne ugostiteljske krune“, turističkog projekta “Bosna na drugi način”, a tu su i izložba "Organska hrana BiH", Pivo horeca fest, Vino horeca fest te turistička ponuda i turististička berza Zima 2010./2011.

Učesnici ove manifestacije su i reprezentativni članovi hotelsko-ugostiteljskih asocijacija jugoistočne Evrope, Mediterana, kao i Svjetske asocijacije hotelijera i restoratera, čime ova manifestacija dobija puni međunarodni karakter i značaj.

Generalni pokrovitelj BIHORECA FEST 2010. je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstvo okoliša i turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave