29. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019

07.09.2019. 10:43 / Izvor: Akta.ba
29. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019

Ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića obavljat će po kategorijama nekoliko Povjerenstava tijekom listopada.

Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova organiziraju 29. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019., koji će se održati od 7.-10. studenog 2019. u Hotelu Medena u Segetu Donjem kraj Trogira. 

Tijekom trodnevnog programa manifestacije, među brojnim stručnim i znanstvenim vinogradarsko-vinarskim temama, posebno će se predstaviti teme „Zaštićena oznaka izvornosti“ i „Kultura pijenja vina“, putem radionica, informativnih štandova, medijskih konferencija, te prezentacija i degustacija hrvatskih vina s oznakom ZOI.

Ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića obavljat će po kategorijama nekoliko Povjerenstava tijekom listopada, a dostava uzoraka proizvoda za ocjenjivanje već je započela. 

Propozicije i prijava za ocjenjivanje mogu se preuzeti na www.zsd.hr, a uzorci proizvoda dostavljaju se na nekoliko lokacija u Splitu, Zadru i Mostaru.

Sabatina je tradicionalna manifestacija koja godišnje okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, stručnjake, sommeliere, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje, trgovce, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva, a svake godine održava se u drugoj dalmatinskoj županiji. 

Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te burzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja oko 300 izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave