3. Business café najavljuje uspješnu poslovnu priču RAMA-GLAS d.o.o.

26.05.2014. 11:57 / Izvor: eKapija.ba

U srijedu, 11. juna u Atrium sali hotela Europe s početkom u 10:30 sati bit će održano treće izdanje Business caféa, događaja koji promovira uspješne poslovne priče iz Bosne i Hercegovine.

U srijedu, 11. juna u Atrium sali hotela Europe s početkom u 10:30 sati bit će održano treće izdanje Business caféa, događaja koji promovira uspješne poslovne priče iz  Bosne i Hercegovine. Govornik na ovom izdanju Business caféa u organizaciji Global Market Solutionsa (GMS-a) bit će osnivač kompanije RAMA-GLAS, Nahid Hasanbegović. 

Prva dva izdanja Business caféa okupili su na jednom mjestu više od stotinu uspješnih bh. poduzetnika i menadžera iz različitih industrija. Učesnici prva dva Business caféa potvrdili su da je događaj za njih bio izuzetno koristan te da su uspjeli sklopiti nova poslovna poznanstva i unaprijediti svoje poslovanje na taj način.

Vođeni idejom da je ključ uspjeha učenje od najboljih i najuspješnijih te u skladu s tim  GMS organizira novo izdanje Business caféa gdje će govornik, gospodin Nahid Hasanbegović pokazati kako je moguće uz zajedničko djelovanje, jaku volju i optimizam postati uspješan poduzetnik.

Nahid Hasanbegović je rođen 26. maja 1960. godine, a 1983. godine je završio studij na Građevinskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“. Odmah nakon završetka studija pronašao je zaposlenje u Unioninvestu gdje je radio kao rukovodilac gradilišta na značajnim projektima, a izdvajaju se projekti čuvenih baza ABC u Iraku i Alžiru. Nakon završetka rata, 1996. godine osniva kompaniju RAMA-GLAS, a dvije godine poslije i kompaniju HANO te Hano TRANS.

Danas kompanija slavi 2013. godinu kao najuspješniju u historiji poslovanja, a trenutno broje 270 uposlenih u tri sestrinske kompanije: RAMA-GLAS, HANO i HANO Trans.

Kao i prethodna dva izdanja Business caféa GMS nije zaboravio društvenu odgovornost gdje će se prisutnim i ovaj put obratiti još jedno udruženje, a za isto će biti prikupljene i dobrovoljne novčane donacije.

Sponzori trećeg Business caféa su: BH Telecom d.d., Domoinvest d.o.o. i Triglav osiguranje d.d.

Organizatori iz GMS-a napominju da je broj mjesta ograničen, te da se zainteresirani mogu prijaviti na mail adresu info@gms.ba nakon čega će GMS izvršiti selekciju i poslati pozivnicu onima koje odabere kao goste na trećem Business caféu.

Komentari i izjave učesnika Business caféa

"Nastavite s pozitivnim radom."

"Događaj je jako koristan, a sami govornici su inspirativni i definitivno mogu poslužiti kao primjer i uzor svim poduzetnicima".

"Mene je lično nevjerovatno motivirala priča govornika na Business caféu, a networking na kraju događaja je idealna prilika za upoznavanje potencijalnih poslovnih partnera".

"Inicijativa za organiziranje ovakog događaja je pohvalna u svakom smislu, a najviše mi se dopao izbor govornika i podjela njihove uspješne priče s prisutnima".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave