3. Konferencija "Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije"

24.09.2014. 09:24 / Izvor: eKapija.ba
3. Konferencija 'Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije'

Kako bi se ukazalo na ozbiljnost nosećih institucija na intenziviranju i nastavku investiranja u ovakve projekte, na ovogodišnjoj konferenciji bit će predstavljeno i 37 realizovanih detaljnih pregleda objekata javnog sektora, koji su učesnici ovogodišnje berze.

"ENERGIJSKA EFIKASNOST I OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE - FINANSIRANJE I IMPLEMENTACIJA PROJEKTA EE U JAVNOM SEKTORU FBIH  - BERZA PROJEKATA 2“ u okviru sajma "ZEPS 2014" 

Zenica, petak, 03. oktobar 2014. godine 

Konferencija "Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije – finansiranje i implementacija projekta EE u javnom sektoru FBiH - berza projekata 2“, u okviru 21. Generalnog bh sajama "ZEPS 2014“, biće održana 3. oktobra 2014. godine u Zenici u organizaciji Centra za ekonomski tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR) i kompanije Poslovni sistemi RMK Zenica.

Partneri poslovne Konferencije su Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) BiH.

Predstojeća 3. Konferencija "Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije“ ima za cilj promociju realizovanih projekata toplotne sanacije (energijske efikasnosti) u javnom sektoru, a koji su upravo na prošlogodišnjoj konferenciji učestvovali na samoj berzi. Kako bi se ukazalo na ozbiljnost nosećih institucija na intenziviranju i nastavku investiranja u ovakve projekte, na ovogodišnjoj konferenciji bit će predstavljeno i 37 realizovanih detaljnih pregleda objekata javnog sektora, koji su učesnici ovogodišnje berze. U tematskom dijelu konferencije upriličuje se i predstavljanje svih trenutno aktuelnih aktivnosti u polju finansiranja i implementacije projekata energijske efikasnosti u javnom sektoru, od strane njihovih nosioca. 

Konferencija će biti odlična prilika da podijelite Vaša iskustva iz oblasti EE/OIE sa učesnicima konferencije, ali i da čujete iskustva drugih u ovim oblastima, te steknete poznanstva koja mogu biti od značaja za Vaš budući rad. Napominjemo da je učešće na konferenciji besplatno uz popunjen i dostavljen prijavni obrazac. Konferencija će se održati u promotivnoj hali Sajmišta.

Očekujemo da će konferencija okupiti: 

- predstavnike resornih ministarstava kako na kantonalnom tako i na federalnom nivou,

- predstavnike općina Federacije BiH, 

- stručnjake i menadžere iz energetskih organizacija, industrije, zgradarstva, naučne i stručne radnike,

- predstavnike ministarstava zaduženih za snabdijevanje energijom, za podsticanje energetske efikasnosti i primjene obnovljivih izvora energije i zaštitu okoline, proizvođače opreme i građevinskih materijala iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, te 

- predstavnike nevladinih organizacija. 

Ciljevi Konferencije:

- Promovisanje realiziranih projekata toplotne sanacije u javnom sektoru, a koji su rezultat pokretanja berze projekata 2013.; 

- Promovisanje rezultata detaljnih energetskih pregleda 37 javnih objekata  na području Federacije BiH koji su učesnici berze projekata 2014.;

- Definisanje i promoviranje modela finansiranja projekata energijske efikasnosti u javnom sektoru, koji može osigurati replikabilnost, te privući pažnju privatnih investitora i angažovati privatni kapital.

- Promocija uspostavljene baze podataka javnih nestambenih objekata i javne rasvjete na području Federacije BiH, kojom će se identificirati potencijalni projekti za uštedu energije i koja će biti osnov za daljnji razvoj programa poboljšanja EE u javnom sektoru.

Za prijavu učešća na Konferenciji popunjeni obrazac prijave (u prilogu) dostaviti na ekavazovic@ceteor.ba , ili fax 033 205 725, najkasnije do 30.09.2014.

PREUZMI DOKUMENTE:
Prijava_za_ucesnike.doc
Agenda_ZEPS_2014_.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave