4. Business café u Banjoj Luci na temu "Umjetnost ženskog vodstva"

08.03.2018. 09:00 / Izvor: Akta.ba
4. Business café u Banjoj Luci na temu 'Umjetnost ženskog vodstva'

Golden office d.o.o. u prelijepom ambijentu Svečanog salona "Jelena" organizuje 4. po redu Business café u Banjoj Luci, 22.03.2018. godine.

Golden office d.o.o. u prelijepom ambijentu Svečanog salona "Jelena" organizuje 4. po redu Business café u Banjoj Luci, 22.03.2018. godine sa početkom u 19:00 h, na temu "Umjetnost ženskog vodstva".

Banjalučkoj javnosti će se predstaviti uspješne žene koje kroz vlastiti biznis promovišu ne samo vlastite vrijednosti, nego i vrijednosti kompletne društvene zajednice.

Sa ponosom ističemo da i ovaj put imamo sjajne sagovornice sa kojima ćemo razgovarati na temu ženskog, ali i uopšteno preduzetništva u BiH, i koje će nas sve zajedno motivisati da nastavimo još bolje i kvalitetnije da radimo, ali i inspirisati one koji tek žele da se ostvare na preduzetničkom planu. Kakav je bio njihov put, koji su njihovi savjeti za sve nas, sa nestrpljenjem očekujemo čuti.

Naše govornice su:
 

* Snježana Koepruner - vlasnica i direktorka kompanije "GS-Tvornica mašina Travnik", jedne od najuspješnijih poslijeratnih privatizacija u Bosni i Hercegovini. Magistar tehničkih nauka, rođena Dalmatinka, imala je 24 godine kada je dobila diplomu inžinjera mašinstva. Najbolja radna iskustva „pekla” je u njemačkoj firmi “Global Sourcing” iz Regensburga.

U okviru 1. Međunarodnih dana ženskog preduzetništva u Sarajevu održan je Gala party "Lady Boss" na kojem je za preduzetnicu godine u Bosni i Hercegovini izabrana Snježana Koepruner.  

Na čelo menadžmenta GS TMT-a došla je nakom smrti supruga, koji je prije nje pet godina vodio kompaniju. Snježana kaže da je teško definisati recept za uspjeh. “Mislim da je jako važno imati: malo sreće, puno volje i puno znanja u vođenju kompanije, razumjeti ljude koje vodite i njihove probleme. I mislim da je najvažnije da radite ono što volite i to najbolje što možete. “

Kojim god poslovnim politikama se vodili, kakve god prihode u godini ostvarivali, velikim u poslu vas ne čini kapital, već način na koji se odnosite prema uposlenicima! 

* Milena Vrhovac – prije 18 godina, zajedno sa suprugom, osnovala je firmu “BOR”. Imala je ideju, volju i hrabrost, te je prije dvije decenije zakoračila u preduzetništvo, radeći na razvoju i modernizaciji drvne industrije. Danas ima 20-ak zaposlenih, a u narednom periodu planira da zaposli još ljudi. Po obrazovanju je ekonomista, tj. menadžer prodaje.

Preduzeće “Bor” Gradiška jedno je od 12 privrednih društava koje je proglašeno najboljim u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda na manifestaciji “Izbor najuspješniji u privredi Republike Srpske za 2013. godinu” koju je organizovala Privredna komora RS.

- Prepreka ima mnogo, kako na početku tako i sad, posebno ako se bavite proizvodnjom na koju se rijetko ko odlučuje. Međutim, ako imate jasnu viziju, vjerujete i volite ono što radite, nema te prepreke koju ne možete savladati – priča Milena. Privredna komora je 2011. godine Mileni Vrhovac dodijelila nagradu za promociju ženskog preduzetništva.

* Azra Atagić-Ćatović – vlasnica i direktorica Poslovnog portal Akta.ba.  Na tržištu BiH do 2005. godine nije postojala firma koja povezuje poslovni svijet i koja poslovne ljude informiše o događanjima bitnim za poslovanje jedne kompanije. Azra je tu vidjela priliku i zajedno sa suprugom započinje mali biznis sa samo dva zaposlena. Danas imaju 20-ak zaposlenih i predstavljaju najposjećeniji poslovni portal u BiH. Od osnivanja pa do danas Poslovno-investicioni portal Akta.ba postao je neprikosnoveni informacioni motor modernog poslovanja na području Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona jugoistočne Evrope.

Azra Atagić-Ćatović, osvojila je treće mjesto u izboru za najbolju preduzetnicu godine u BiH pod nazivom Lady Boss. Osim ovog priznanja, tu su i druge nagrade: od EBRD-a za najbolji projekat, Superbrand, Best Buy Award, WebAward.me za najbolju stranicu, QUDAL - TOP QUality medal za najkvalitetniji poslovni portal u BiH 2014/2015.

Azra će odgovoriti na pitanje o pozitivnim i negativnim stranama emancipacije, kao i podjeli na ženske i muške poslove. Da li se, po tom pitanju, stvari odvijaju u korist ili na štetu žena?
 

O Business Café-u?

Druženja na Business café-u prerasla su u pokret i moderan način poslovanja, jer svi znamo da se na našem području najveći procenat poslova sklapa uz kafu.

U fokus želimo staviti pozitivne primjere uspjeha u preduzetništvu, pokazati da je moguće uspjeti i na Balkanu, od nule, na pošten i legalan način, a to ćemo dokazati inspirativnim pričama naših govornika. Započinjemo novu eru preduzetništva.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su prepoznali značaj ovog događaja i ukazali nam svoje povjerenje te pružili podršku, kao što su: Svečani salon “Jelena” Banja Luka, Krajina klas d.o.o, BEL Print d.o.o, Vitinka a.d. Kozluk i medijski pokrovitelji: Kontakt radio, portal BUKA, Poslovni portal Akta.ba.

Svi koji su ikad prisustvovali na nekom od evenata kažu da je atmosfera nevjerovatna, a energija koja vlada na Business café-u nešto što se može osjetiti samo ako ga posjetite.

Pozivamo vas da dođete i uvjerite se, a kada jednom dođete posjećivaćete nas još dugo poslije. 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 25,00 KM i možete ih obezbijediti putem e-maila: info@goldenofficebl.com ili telefonski na 066/003-632.

Možete uspjeti sada i ovdje, uprkos svima i svemu.

Nismo sami. Dođite i pronađite svoje pleme.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave