Najave/ SAJMOVI I IZLOŽBE

5. Međunarodni festival hrane "Konjic Food-Fest" 2014.

Organizatori festivala su: Norveška SUND Kommune, Općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Agencija za ekonomski razvoj "Prvi korak" Konjic.

12.09.2014. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

5. Međunarodni festival hrane "Konjic Food-Fest" 2014. godine će se održati 08. i 09. oktobra na Sportsko-rekreacionom centru "Partizanovo".

Organizatori festivala su: Norveška SUND Kommune, Općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Agencija za ekonomski razvoj „Prvi korak“ Konjic.

Ovakav vid manifestacije je idealna prilika za sve ljubitelje dobre, ekološki čiste i domaće hrane, posebno za proizvođače i prerađivače poljoprivrednih proizvoda da, kroz međusobnu intereakciju, izlagač-izlagač, izlagač-posjetilac razmjene iskustva i proizvodnji i preradi hrane.

Novost na „Konjic Food-Fest 2014.“ je da će u svrhu popularizacije zanimanja vezanih za industriju gastronomije i ugostiteljstva biti organizovana takmičenja internog karaktera. Jela će se spremati od lokalnih namirnica, a učestvovat će učenici Srednje škole i TOFI d.o.o. GastroID sa gostima kuharima iz Skandinavije, regije i BiH.

Učešče na Festivalu može se potvrditi putem telefona +387 36 72 76 45 ili putem e-maila prvikorakkonjic@gmail.com do 26.09.2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave