55. Minhenska konferencija od 15. - 17. februara

15.02.2019. 09:10 / Izvor: SRNA
55. Minhenska konferencija od 15. - 17. februara

Budućnost evropske bezbjednosne arhitekture i situacija u vezi sa Sporazumom o nuklearnim raketama srednjeg dometa dominiraće agendom 55. Minhenske konferencije o bezbjednosti, koja počinje danas.

Budućnost evropske bezbjednosne arhitekture i situacija u vezi sa Sporazumom o nuklearnim raketama srednjeg dometa dominirat će agendom 55. Minhenske konferencije o bezbjednosti, koja počinje danas.

Organizatori očekuju okupljanje rekordnog broja učesnika u debatama - oko 600 političara, stručnjaka, poslovnih ljudi i aktivista za ljudska prava iz čitavog svijeta.

Očekuje se dolazak više od 35 šefova država i vlada, oko 50 ministara spoljnih poslova i 30 ministara odbrane, prenio je TASS.

Konferenciju će zvanično otvoriti u 14.00 časova njemački ministar odbrane Ursula fon der Lejen i njen britanski kolega Gevin Vilijamson.

Skup se održava u luksuznom hotelu "Bayerischer Hof" pod veoma jakim mjerama obezbjeđenja.

Područje hotela i okolne oblasti obezbjeđuje policija, a oko 4.400 policajaca biće na dužnosti u čitavom gradu. Razne antiglobalističke i pacifističke organizacije već su najavile svoje skupove.

U naredna tri dana, učesnici Konferencije razgovaraće o brojnim pitanjima, poput odbrambene politike u Evropi, odnosa Zapada i Rusije, ukrajinske krize, sukoba na Bliskom istoku, krize u Venecueli i ulozi Kine u današnjem svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave