Najave / DOGAĐAJI

7. Online PIT panel diskusija: Kako biti otporan na udare kriza?

30.06.2020. 13:04 / Izvor: Akta.ba

Svaka bitka je dobijena ili izgubljena i prije nego što je počela. Ovako otprilke glasi jedna od teza drevnog kineskog vojnog stručnjaka.

Iako se ustvari i tokom same bitke još uvijek može utjecati na njen ishod, poenta je manje više jasna: pripreme za bitku su ključne.

U našem kontekstu, bitka je ekonomska i poslovna kriza. Ovdje mislimo na bilo koju krizu u bilo kom vremenu, mada je trenutno fokus na Corona krizu i predstojeću recesiju.

Kako biti spreman za krizu? Da li je to uopšte moguće ako kriza dođe iznenada kao oluja i ostavi ekonomsku pustoš iza sebe? Kako se razvija ta općenita otpornost na udare?

 

O tome ćemo na narednom Online PIT Panelu pod nazivom “Kako biti otporan na udare kriza”, razgovorati sa ekspertima koji imaju šta za reći. Ovog puta na travnjak panel diskusije izlaze:

- Dr. Edin Gastan, direktor, Elsta Mosdorfer Bosnia, Živinice, BiH,

- Đorđe Maričić, direktor, Maverick Consulting, Beograd, Srbija,

- Ejub Topić, prokurista - HIK i Promondis Energy, Sanski Most, BiH

- Ermina Salkičević - Dizdarević, HR menadžerica, Madi, Tešanj, BiH - Moderatorica

 

I ova panel diskusija, u okviru kampanje „IZAĐIMO JAČI“ podržana je od strane "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH“, u ime Njemačke vlade.

 

Četvrtak, 02.07.2020. u 18.00h!!!

 

Molimo vas da se na panel prijavite pojedinačno, nakon čega ćete link za CISKO prijavu dobiti na vašu email adresu.

PRIJAVI SE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave