Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

8. Diplomatski bazar u Budimpešti

20.10.2018. 11:51 / Izvor: Akta.ba

8. Diplomatski bazar će se održati u Budimpešti,  02. prosinca 2018. godine, pod visokim pokroviteljstvom supruge Predsjednika Mađarske. Pozvana su sva veleposlanstva akreditirana u Mađarskoj da doprinesu uspješnom prikupljanju financijskih sredstava za dobrotvorne svrhe. Veleposlanstvo BiH u Budimpešti namjerava, kao i do sada, uzeti aktivno učešće u održavanju ove manifestacije.

„Želimo naglasiti da smo, iz iskustva učešća na prijašnjim diplomatskim bazarima, uvidjeli da ova manifestacija pruža veliki potencijal besplatne promocije proizvoda b-h kompanija, kako u diplomatskom koru tako i u široj javnosti u zemlji primateljici.Uzimajući da se u posljednje vrijeme bilježi značajan rast interesa mađarskih državljana za BiH posebice oblasti turizama, trgovinske razmjene i poljoprivrednom proizvodnjom smatramo da bi bilo vrlo korisno kada bi smo se na ovoj manifestaciji predstavili proizvode i potencijale koje nudi BiH“, navode u svom pozivu iz Ambasade dostavljenom Privrednoj komori Federacije BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave