AABH pokrenula platformu za outsourcing arhitektonskih usluga iz BiH

21.12.2019. 14:17 / Izvor: Akta.ba
AABH pokrenula platformu za outsourcing arhitektonskih usluga iz BiH

Oficijelna promocija online platforme Archlink za outsourcing arhitektonskih i inžinjerskih usluga, bit će održana 23.12.2019. godine

Asocijacija arhitekata u BiH pokrenula je novu platformu za outsourcing arhitektonskih usluga iz BiH.

Cilj platforme jeste da stvori nova radna mjesta za arhitekte u BiH i regiji i poveže ih sa internacionalnim tržištem.

U svim dosadašnjim iskustvima AABH sa ovakvom vrstom rada, arhitekti i inžinjeri AABH su se pokazali kao izrazito cijenjeni i smatraju da ovim mogu poboljšati uslove rada i situaciju inžinjera i arhitekata, što se može refloktovati i na širu sliku.

Oficijelna promocija online platforme "Archlink" za outsourcing arhitektonskih i inžinjerskih usluga će se održati 23.12.2019. godine u ateljeu Figure, Danijela Ozme 12, sa početkom u 20:00. 

Na promociji plafforme govorit će se o uslugama outsourcea, dosadašnjim iskustvima outsourcera i potencijalima za buduće širenje.

Cilj je predstaviti platformu kao alatku koja će pomoći mladim talentiranim arhitektima da se osamostale i da umjesto odlaska van zemlje ostanu u BiH.

Platforma će , stoji u saopćenju, pomoći i već etabliranim uredima i starijim kolegama da prošire svoju bazu kontakata, povećaju broj zaposlenih i podignu kvalitet svoje arhitekture na višu razinu, te profesionalno povezivanje arhitekata unutar BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave