Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Agencija za certificiranje halal kvalitete - Prva obuka konsultanata od 28.03. do 01.04.2009. godine

04.03.2009. 11:50 / Izvor: Fena

U organizaciji Agencije za certifciranje halal kvalitete iz Tuzle u Lukavcu će od 28. marta do 1. aprila 2009. godine biti upriličena prva obuka za osobe koje žele vršiti funkciju savjetnika, odnosno konsultanta za halal kvalitetu.

Prema najavama iz Agencije za certificiranje halal kvalitete, obuka se organizira za kandidate iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a svaki kandidat koji želi postati savjetnik za halal kvalitet, pored završenog fakulteta, mora poznavati rad na računaru, posjedovati vozačku dozvolu (B kategorija) te poznavati neki od međunarodnih standarda (HALAL, HACCP, ISO...).

Cilj ove edukacije jest obučiti kandidate za samostalno savjetovanje u firmama koje izraze želju da implementiraju zahtjeve halal standarda u svoje pogone.

Sve firme koje zadovolje zahtjeve halal standarda dobijaju halal certifikat koji je svojevrsna ulaznica za svjetsko halal tržište, a proces certificiranja i izdavanja halal certifikata vrši Agencija za certificiranje halal kvalitete,u saradnji s islamskim zajednicama zemalja u koje se izvoze takvi proizvodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave