Ambasada Turske poziva kompanije iz BiH na sedam sajmova u Turskoj

09.03.2018. 09:59 / Izvor: SRNA
Ambasada Turske poziva kompanije iz BiH na sedam sajmova u Turskoj

Ambasada Turske u BiH poziva kompanije iz BiH da posjete sedam sajmova koji će u aprilu biti održani u Istanbulu i Bursi.

Ambasada Turske u BiH poziva kompanije iz BiH da posjete sedam sajmova koji će u aprilu biti održani u Istanbulu i Bursi, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

U Istanbulu će biti održano šest sajmova - od 5. do 7. aprila Međunarodni sajam solarne energije i tehnologija, od 5. do 8. aprila sajam "Automehanika Istambul 2018", od 12. do 14. aprila Međunarodni sajam kozmetike, ljepote i frizera.

Sajam stomatološke opreme i materijala biće održan od 12. do 15. aprila, od 14. do 17. aprila biće organizovana dva sajma u Istanbulu - Međunarodni sajam mašina za tekstil, te Međunarodni sajam prediva, dok će u Bursi od 11. do 15. aprila biti održan Sajam gradnje, građevinskih materijala, instalacija, grijanja, hlađenja, ventilacije, prirodnog gasa i tehnologija.

U okviru sajmova, biće održani brifinzi za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima, koji su planirani dan prije otvaranja ovih privrednih manifestacija.

Iz Ambasade navode da će po jednom predstavniku iz kompanija iz BiH koje budu učestvovale u ovom programu biti plaćeni troškovi smještaja sa doručkom, te da su učesnici obavezni da poznaju jedan od tri strana jezika - engleski, njemački ili francuski, te da posjeduju ovlaštenja za odlučivanje u kupovini.

Zainteresovani za učešće u ovom programu treba da popunjen aplikacioni formular, koji se može naći na veb-strani Komore, dostave Kancelariji savjetnika za trgovinu Ambasade Turske u Sarajevu najkasnije do 21, odnosno 22. marta, kada je riječ o sajmovima "Automehanika" i solarne energije.

Kada je riječ o sajmu kozmetike, popunjen aplikacioni formular mora biti dostavljen do 27. marta, do 29. marta za sajmove gradnje, stomatološke opreme, te mašina za tekstil, dok je za sajam prediva potrebno dostaviti popunjen formular do 30. marta.

Formulari se mogu poslati na broj faksa: 033/208-562 ili putem saraybosna@ekonomi.gov.tr, nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave