APKE organizuje: Specijalizirano savjetovanje iz upravljanja ljudskim resursima

18.11.2019. 09:25 / Izvor: Akta.ba
APKE organizuje: Specijalizirano savjetovanje iz upravljanja ljudskim resursima

Nemoguće je jednom definicijom obuhvatiti cijeli pojam upravljana ljudskim resursima, ali možemo istaći da bi se pod tim podrazumijevalo briga o ljudima unutar organizacije.

SPECIJALIZIRANO SAVJETOVANJE IZ

UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA

ZA SVE ORGANE UPRAVE SVIH NIVOA I DRUGE PRAVNE SUBJEKTE

(javna preduzeća i ustanove, škole, itd..)

 

04. DECEMBAR 2019. godine, HOTEL „EUROPE“ - SARAJEVO

 

Nemoguće je jednom definicijom obuhvatiti cijeli pojam upravljana ljudskim resursima, ali možemo istaći da bi se pod tim podrazumijevalo briga o ljudima unutar organizacije. To se odnosi na pronalaženje pravih i iskusnih ljudi za organizaciju, čime bi se uticalo na obučavanje i razvoj zaposlenih i podsticanje putem motivacije, da bi se uspio zadržati takav kadar. Tako da bi se moglo reći da se upravljanje ljudskim resursima sastoji od funkcije staffinga, razvoja, motivacije i zadržavanja zaposlenih.

Svaka organizacija je uspješna onoliko koliko posjeduje kvalitetnih ljudskih resursa. Postizanje maksimuma zaposlenih, njihova motivacija i uspješnost u radu od presudnog su značaja, prema tome svaka organizacija, ma koliko ona bila velika, formirat će odjeljenje za ljudske resurse. Moglo bi se reći da je svrha upravljanja ljudskih resursa, upravo u poboljšanju rada zaposlenih, na svaki mogući način. Organi uprave kao kompanije moraju da utiču na obrazovanje i stalno usavršavanje svojih zaposlenih, kao i da ih podstiče na bolji rad i doprinos u organizaciji. Zadovoljstvo zaposlenih uticati će njihov uspjeh i na lojalnost organizaciji. Možemo reći da je uloga upravljanja ljudskim resursima zadatak svakog menadžera, bez obzira na njegovu angažovanost, kako bi se pružila maksimalna podrška zaposlenima, stoga Agencija za pravni konsalting i edukaciju Sarajevo, Vas poziva na savjetovanje po navednim temama uz obrađivanje i ostalih aktuelnih pitanja.

 

PREDAVAČ

 

mr. sci. Vlasta Perla dugogodišnja je savjetnica u području upravljanja ljudskim potencijalima. Sarađivala je kao ekspert u ovoj oblasti na projektima reforme javne uprave u BiH uključujući izradu strateškog okvira i akcionog plana.  U svojoj karijeri stekla je iskustvo u rukovođenju službama za ljudske resurse u nevladinim međunarodnim organizacijama i projektima, konsaltingu sa klijentima u privatnom i javnom sektoru te iskustvo predavača i mentora sa tematikom  bliskom upravljanju ljudskim potencijalima. Magistrirala je upravljanje ljudskim potencijalima na Birbeck College-u Londonskog univerziteta.

 

TEME:

  • SIGMA principi javne uprave
  • Uvođenje okvira kompetencija u državnu službu BiH (obaveze koje predstoje)
  • Koncept okvira kompetencija i način primjene u proceduri analize radnih mjesta
  • Proces popunjavanja upražnjenih radnih mjesta u javnoj upravi
  • Planiranje ljudskih potencijala u javnoj upravi (uloga i značaj)
  • Organizaciona kultura kao ključni faktor internog okruženja
  • Stručno osposobljavanje i usavršavanje državnih službenika
  • Lični razvoj i razvoj karijere
  • Upravljanje radnim učinkom
  • Pravna regulativa, sindikati, zaštita zaposlenih itd.

 

POČETAK SAVJETOVANJA: 9:30 h

KOTIZACIJA: po učesniku 190,00 KM,  za dva i više učesnika iz istog pravnog subjekta kotizacija 170,00 KM. U cijenu kotizacije uključen je PDV.

Kotizacija uključuje (radni materijal, Welcome paket, kafe pauze sa osvježenjem, zajednički ručak, certifikat o uspješno odslušanom savjetovanju)

BITNO: Cijeneći veliki interes za seminarom, broj učesnika se morao ograničiti. S tim u vezi, ispred jednog pravnog subjekta moguće je prijaviti maksimalno ČETIRI učesnika.

 

ZAŠTO JE BITNO DA PRISUSTVUJETE

SPECIJALIZIRANOM SAVJETOVANJU?!

 

Kako bi postigli određene ciljeve u organizaciji, menadžment ljudskih resursa mora da ispuni određene zahtjeve, koji će uticati na poboljšanje rada zaposlenih, a samim tim i njihovu veću produktivnost u organizaciji. Kroz to zadovoljenje i ispunjenje zahtjeva osnovnog i najvrijednijeg resursa u organu/preduzeću, dolazimo do ispunjenja ciljeva, kojima se teži. Ukoliko menadžment ljudskih resursa nije u stanju da upravlja ljudskim resursima to može da utiče na poslovanje organa uprave, kao i profit i u najgorem slučaju opstanak te organizacije.
Osnovni cilj upravljanja ljudskim resursima je ostvarivanje slijedećih ciljeva:

  1. Funkcionalni cilj - funkcija upravljanja ljudskim resursima jeste da doprinosi organizaciji onoliko koliko je potrebno da bi ona ostvarila svoje ciljeve i realizovala organizacionu strategiju.
  2. Organizacioni cilj - kao što smo već istakli, za organizaciju najbitniji faktor je ljudski resurs, prema tome treba da poboljšamo efikasnost i da motivišemo zaposlene na što bolji način i time ćemo ispuniti ciljeve organizacije.
  3. Društveni cilj - u svakodnevnim ljudskim odnosima društvene norme i sistemi vrijednosti su veoma važni u ostvarivanju dobre komunikacije.
  4. Lični cilj – zadovoljenje zaposlenih je najznačajnije za svaku organizaciju, ali nije dovoljno zadovoljiti zaposlene samo u poslovnom smislu, neophodno je pomagati im u ostavrenju njihovih ličnih ciljeva. Samo na taj način može se zadobiti njihovo povjerenje, a zaposleni će biti zadovoljni i motivisani za napredak i lični doprinos organizaciji.

Svaki od navedenih ciljeva bitno utiče na upravljanje ljudskim resursima čime se poboljšava uspješnost organizacije.

Broj učesnika je ograničen. Stoga pozivamo na rezervaciju što prije uz napomenu da budžetski korisnici svakako mogu prisustvovati savjetovanju uz odgodu plaćanja ali uz obaveznu prijavu! Narudžbenicu slati na fax: 033/472-317 ili e-mail: info@apke.ba.

Program savjetovanja i obrazac za onlineprijavu mogu se naći na web stranici: www.apke.ba PRIJAVA ili upitima na e-mail: info@apke.ba. Za više informacija pozovite info telefon: 033/863-446, 061/849-330.

 

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave