Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Apriori organizacije BiH: Seminar o temi "Uvod u nepovratna sredstva EU – razbiti motive" - 01.10. - 02.10.2009. godine u Banjoj Luci

10.09.2009. 09:23 / Izvor: eKapija.ba

Apriori organizacije BiH, organiziraju dvodnevni seminar na temu "Uvod u nepovratna sredstva EU – razbiti motive", koji će se održati 01. i 02. oktobra 2009. godine u Banjoj Luci.

Seminar je namijenjen javnim ustanovama, opštinskoj i gradskoj upravi, visokoškolskim ustanovama, istraživačkim organizacijama, preduzećima, nevladinim organizacijama i asocijacijama i svima onim koji se po pvri put susreću sa nepovratnim sredstvima.

Sve je veći broj programa Evropske Unije koji dodjeljuju nepovratna sredstva (NS) organizacijama iz Bosne i Hercegovine. No, mnogi još uvijek ne vjeruju da mogu doći do tog novca.

Cilj seminara je razbiti mitove o nepovratnim sredstvima i reći istinu gdje i kako ih dobiti, te pokazati učesnicima kako povući što više novca iz EU za njihovu organizaciju. Nakon ovog seminara učesnici će znati kroz koje programe Evropska Unija dodjeljuje nepovratna sredstva njihovoj zemlji i što se može finansirati nepovratnim sredstvima, te će kroz vježbe i zajednički rad saznati kako izbjeći zamke na putu ka uspješnoj projektnoj prijavi.

Predavač na seminaru je Ilina Hristova, M.A, savjetnica za nepovratna sredstva u vodećoj slovenačkoj firmi na području dobivanja i korištenja nepovratnih sredstava RR & CO. Knowledge Centre Ltd. Završila je međunarodnu komunikaciju na Univerzitetu za strance u Perudji i stekla je zvanje magistra za istočnoevropske studije na Univerzitetu u Bolonji. Radila je u konsultantskoj firmi u Briselu i kao savjetnik za evropske projekte na Univerzitetu u Parmi. Do sada je radila na pripremi brojnih evropskih projekata i držala je seminare i predavanja u vezi sa pripremom i vođenjem projekata.

Prijave i informacije:

Josipa Terzic

Apriori organizacije BiH

Koordinatorica projekata

Tel: 063 / 408 597

Fax: 036 / 343 440

E-mail: josipa@apriori.ba

www.rr-co.eu

www.eu-partners.eu

www.efamt.eu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave