Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike - Sarajevo, 07.02.2019.

21.01.2019. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike - Sarajevo, 07.02.2019.

Praksa u međunarodnom i domaćem poslovanju je pokazala da je arbitraža, u odnosu na sud, preferirani način rješavanja sporova.

Privredna / Gospodarska komora FBiH, u saradnji sa Udruženjem ARBITRI, poziva Vas da uzmete učešće na jednodnevnom treningu Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike četvrtak, 7. februar 2019. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo (Sarajevo, ul. La Benevolencije br. 8)

Praksa u međunarodnom i domaćem poslovanju je pokazala da je arbitraža, u odnosu na sud, preferirani način rješavanja sporova. Strane i domaće kompanije redovno ugovaraju arbitražu kako bi uštedjele novac i vrijeme, te efikasno došle do rješenja spora.

Cilj seminara je da predstavi prednosti arbitraže u odnosu na sudsko rješavanje sporova, kao i osnovne elemente kod pregovaranja arbitražne klauzule u domaćim i međunarodnim ugovornim odnosima te preduslove efikasnog vođenja arbitražnog postupka.

Više informacija o treningu možete pronaći u agendi. Kotizacija za učešće iznosi 130 KM + PDV.

Za članice P/G K FBiH i organizacije koje prijave 2 ili više učešnika kotizacija je 110 KM + PDV. Kotizacija uključuje učešće na seminaru, materijale, certifikat o učešću i osvježenje u pauzama.

Za potvrdu učešća, molimo da dostavite popunjen prijavni obrazac putem e-maila na adresu: a.handzic@kfbih.com. Rok za prijave je 01. februar 2019. godine.

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate Centar za promociju i edukaciju Privredne / Gospodarske komore FBiH (kontakt osoba: Aida Handžić – e-mail: a.handzic@kfbih.com ili tel: 033 217 782).

 

PREUZMI DOKUMENTE:
Prijava
Agenda

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave