AS grupacija na međunarodnoj konferenciji o kontrolingu

22.10.2018. 14:20 / Izvor: Akta.ba
AS grupacija na međunarodnoj konferenciji o kontrolingu

Ove će godine učešće uzeti i jedna bh. kompanija, tačnije, AS doo Jelah-Tešanj.

I ove godine poslovni tjednik Lider i konzultantsko poduzeće Kontroling Kognosko organiziraju najveći kontroling event u Hrvatskoj - 6. međunarodnu konferenciju o kontrolingu pod pokroviteljstvom ICV-a, Međunarodne udruge kontrolera.

Ove će godine učešće uzeti i jedna bh. kompanija, tačnije, AS doo Jelah-Tešanj.

Semir Sejdinović, direktor kontrolinga, AS doo Jelah-Tešanj održat će prezentaciju "Kontroling - stup integracije AS grupacije".

AS grupacija iz Bosne i Hercegovine u posljednjih 8 godina je ostvarila strelovit rast akviziranjem niza bosanskohercegovačkih kompanija različitih veličina čak i iz različitih privrednih grana.

Poboljšanje efikasnosti poslovanja pojedinačnih članica, grupacije kao cjeline kao i postizanje željenih sinergijskih efekata zahtijevalo je osiguranje sveobuhvatnog i jedinstvenog pogleda na poslovanje AS grupacije i njenih članica.

U takvim okolnostima, uvođenje kontrolinga predstavlja logičan, neizbježan i bazičan korak za osiguranje željenog razvoja grupacije i njenih članica.

Pozitivna iskustva stečena prilikom implementacije jedinstvenog ERP sustava u svim članicama grupacije bitno su uticala i na izbor strategije implementacije kontrolinga.

Implementacija se sprovodi uz pomoć poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. po principu Roll-out modela pri čemu se rješenja i pozitivna iskustva stečena na većim i složenijim članicama primjenjuju na manje i jednostavnije...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave