Austrijska Ambasada – Trgovinski Odjel organizira još jedan susret austrijskih privrednika sa predstavnicima bh. kompanija - Alternativna energetska rješenja, 04. mart 2008 Sarajevo

29.02.2008. 14:19 / Izvor: eKapija.ba

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade za Bosnu i Hercegovinu saopćio je da organizuje još jedan susret austrijskih privrednika sa predstavnicima bosansko-hercegovačkih institucija/kompanija Austria Showcase na temu: Alternativna energetska rješenja. Susreti će početi u 09:00 sati, a bit će održani u hotelu Holiday Inn.

Cilj ove manifestacije je prezentirati know-how, nove tehnologije i opremu austrijskih kompanija u oblasti alternativnih energetskih rješenja u okviru naučno-tehnološkog simpozija s posebnim osvrtom na zaštitu čovjekove okoline stručnoj bosanskohercegovačkoj publici.

Predstavnici jedanaest (11) austrijskih kompanija prepoznatljivih na međunarodnom tržištu u oblasti reciklaže, zbrinjavanja i tretmana otpada te efikasnih energetskih rješenja će sa bosanskohercegovačkim državnim službenicima i privrednicima, te predstavnicima međunarodnih institucija u Bosni i Hercegovini ujediniti zajedničke interese u međusobnim razgovorima povodom rješavanja sve aktuelnije problematike zaštite okoliša u Bosni i Hercegovini.

Republika Austrija je jedna od vodećih država u direktnim stranim ulaganjima u privredu Bosne i Hercegovine, te jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Bosne i Hercegovine.

više o austrijskim kompanijama u pdf fajlu



klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave